SON DAKİKA
Hava Durumu

#Gazi Mustafa Kemal

YENİŞEHİR YÖREM - Gazi Mustafa Kemal haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gazi Mustafa Kemal haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yenişehir’de zaman saat 9’u 5 geçe durdu Haber

Yenişehir’de zaman saat 9’u 5 geçe durdu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 87’nci yıl dönümünde, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Yenişehir’de de hayat saat 09.05’te durdu. Yenişehir Heykel Meydanı’nda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene, Yenişehir Kaymakamı Ümit Altay, Garnizon Komutanı İbrahim Feyzi Büğdüz, Belediye Başkanı Ercan Özel, ilçe protokolü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saatler 9’u 5 geçtiğinde, sirenlerin çaldığı anlarda meydanı dolduran vatandaşlar ve protokol üyeleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşunda bulundu. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, törenin ardından yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizi kuran, milletimize bağımsızlık ve özgürlük yolunu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete uğurladığımız bugün, Atamızı bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. O bir lider olmasının ötesinde bir milleti küllerinden yeniden var eden, bağımsızlık ve çağdaşlık mücadelesinin simgesidir. Bizler de onun mirasına sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Evet, belki bedenen aramızda olmasa da Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında; aklın ve bilimin rehberliğinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP ve ADD’den 10 Kasım Atatürk’ü Anma Halk Yemekleri Haber

CHP ve ADD’den 10 Kasım Atatürk’ü Anma Halk Yemekleri

ADD Şube Başkanı Tayfun Sırman, “Atatürkçü Düşünce Derneği Yenişehir Şubesi olarak 17’ncisini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz Atatürk’ü Anma Halk Yemeği, bu yıl Yenişehir Kapalı Pazar Yeri içinde bulunan düğün salonunda gerçekleştirilecektir. Halkımıza ücretsiz olarak ikram edeceğimiz kuru fasulye, bulgur pilavı, turşu, ayran, su ve tatlıdan oluşan menümüz, saat 12.00 – 15.00 arasında servis edilecektir. Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle anarken, tüm halkımızı bu anlamlı dayanışma sofrasına davet ediyoruz” dedi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Halk Yemeğine Davetlisiniz CHP Yenişehir İlçe Başkanı Deniz Dörtkardeş de ilçe örgütü olarak düzenledikleri 10 Kasım Atatürk’ü Anma Halk Yemeği’nin 11 Kasım Salı (Yarın) partisinin İlçe Başkanlığı’nda yapılacağını duyurdu. Dörtkardeş saat 12.00’da başlayacak olan programın 15.00’da sona ereceğini belirtti. Dörtkardeş şunları kaydetti: “Bazı sofralar vardır; yalnızca ekmeği değil, bir milleti paylaşır. O sofralarda sadece yemek değil, birlik, umut ve minnet bölüşülür. İşte biz de bu yıl, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın en sade ama en anlamlı yolu olarak, “Halk Yemeği” soframızda buluşuyoruz. Atatürk’ün bize bıraktığı en büyük miras, halkıyla bir olan bir Cumhuriyet anlayışıydı. O’nun ışığında, o’nun halk sevgisiyle, aynı sofrada buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu sofra, sadece bir anma değil; geçmişle geleceği, emekle inancı, halkla Cumhuriyet’i buluşturan bir dayanışma sofrası olacak. Sizleri de bu anlamlı günde, aynı yüreğin sıcaklığını hissetmeye, aynı lokmayı paylaşmaya davet ediyoruz. Gelin, Atatürk’ün açtığı aydınlık yolu birlikte onurlandıralım.”

Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan “Efendiler” sergisi açıldı Haber

Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan “Efendiler” sergisi açıldı

Beyoğlu Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün 85’inci ölüm yıldönümüne özel bir fotoğraf sergisi düzenlendi. Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi’nde gerçekleşen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan serginin açılışına, Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte çok sayıda kişi katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, bu serginin Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasını canlı tutmayı amaçladığını ve O’na olan vefanın bir ifadesi olduğunu söyledi.  “10 Kasım’da bu sergiyle hem bir vefayı hem bir hatırayı burada canlı tutmak istiyoruz”  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "10 Kasım, bizler için bir anlamda matem günü, yas günü, hüzün günü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat adını koyduğu İstiklal Caddemizde, onun adına 10 Kasım’da bir sergiyle hem bir vefayı hem bir hatırayı burada canlı tutmak istiyoruz. Sultan Alparslan ile, Malazgirt ile, 1071 ile biz Selçukluyuz. Bizler 1299’da Osman Gazi ile, 1543’te İstanbul’un fethiyle Fatih Sultan Mehmet Han ile Osmanlıyız. Biz 1919’da, 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilelebet var olacak Türkiye Cumhuriyeti Devletiyiz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu biz ilelebet var edeceğiz. Bu topraklarda, bu toprağın çocuğu olarak; Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Laz’ı, Roman’ı, Boşnak’ı, Alevi’si, Sünni’si ile bu toprağın çocukları olarak bir ve beraber olarak var olmaya devam edeceğiz” dedi.  Konuşmaların ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy ve beraberindekiler sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.