SON DAKİKA
Hava Durumu

#Emniyet Genel Müdürlüğü

YENİŞEHİR YÖREM - Emniyet Genel Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Emniyet Genel Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hız tutkunlarına sıkı takip: Radar sayısı artırıldı Haber

Hız tutkunlarına sıkı takip: Radar sayısı artırıldı

Hız yaparak bir an evvel memleketine gideceğini zanneden sürücülere kötü haber Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) geldi. Yollardaki radar sayıları sürücülerin korkulu rüyası olacak cinsten çünkü; geçtiğimiz aylarda yapılan düzenlemelerle aşırı hıza 30 bin liraya varan cezalar geliyor. Kurban Bayramı'nda birçok insan büyüklerinin elini öpmek için çoluk çocuk memleketin yolunu tutarken bazıları da 9 günlük izni fırsat bilip tatil için yollara düştü. EGM de ocaklara kara haber gelmesin diye trafikte denetimleri artırdı. Özellikle kazaların büyük bölümünün aşırı hızdan kaynaklandığını göz önünde bulunduran trafik ekipleri radar sayılarını bayram öncesi artırdı. Yoğunluğa göre ve saatlik değişecek olmakla birlikte EGM İstanbul’dan Ankara’ya gidecek sürücülerin hız kurallarına uymalarını sağlamak amacıyla tam 51 noktada sürücüler takip altında olacak, 16 noktada radarlı hız kontrolü yapılacak. İstanbul - İzmir arasında ise 40 ayrı noktada ekipler denetimde olacak, 12 noktada ise radarlı hız kontrolü yapılacak. Bursa’dan Ankara’ya kadar tam 14 ayrı noktada radarla hız kontrolü yapılacak. Aynı güzergahta 12 hız koridoru ve 9 ayrı kontrol noktasında sürücüler takip edilecek. Bursa’dan İstanbul’a gidecek olanlar da 31 ayrı noktada denetimden geçirilecek, 3 hız koridoru ve 3 radar kontrolüne tabi tutulacak. Bursa’dan İzmir’e gidecek sürücüler de 5 hız koridoru ve 4 radar kontrolüne tabi tutulacak. Cezalar cep yakıyor Geçtiğimiz mart ayında Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikle trafikte saldırgan ve kurallara uymayan sürücülere rekor cezalar getirildi. Makas atan, yolu kasıtlı olarak kapatan, plakasını gizleyen, kırmızı ışık ihlali yapan, aşırı hız yapan veya alkollü araç süren sürücülere yalnızca yüksek para cezaları değil; ehliyete el koyma, ehliyet iptali ve araçların trafikten men edilmesi gibi ağır yaptırımlar da uygulanacak. Aşırı hız yapan sürücüler için cezalar 30 bin TL’ye kadar yükseltildi. Hız ihlalinin derecesine göre ehliyete 30, 60 ve 90 gün el koyma uygulanacak. Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli teknik usullerle yapılan tespit sonucu yönetmelikte belirlenen hız sınırlarını yerleşim yeri içinde 6-10 kilometre/saat aşanlara 2 bin lira, 11-15 kilometre/saat aşanlara 4 bin lira, 16-20 kilometre/saat aşanlara 6 bin lira, 21-25 kilometre/saat aşanlara 8 bin lira, 26-35 kilometre/saat aşanlara 12 bin lira, 36-45 kilometre/saat aşanlara 15 bin lira, 46-55 kilometre/saat aşanlara 20 bin lira, 56-65 kilometre/saat aşanlara 25 bin lira, 66 kilometre/saat ve daha fazlasını aşanlara 30 bin lira idari para cezası veriliyor.

İlk 4 ayda 567 ocağa ateş düştü Haber

İlk 4 ayda 567 ocağa ateş düştü

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, geçen Nisan ayına dair kaza bilançosunu kamuoyu ile paylaştı. Bir ay boyunca ülke genelinde meydana gelen 52 bin 442 trafik kazasında 29 bin 503 kişi yaralandı, 147 kişi hayatını kaybetti. Yılının ilk 4 aylık döneminde ise ülke genelinde vuku bulan 209 bin 898 kazada 567 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 907 kişi yaralandı. Kazalara yine sürücü kusurları davetiye çıkardı. Tam 83 bin 48 kazaya sürücüler sebep olurken 7 bin 540 yaya da kazaya karıştı. 467 kaza da araç içerisindeki yolcuların kurallara riayet etmemesinden kaynaklandı. Trafiğe kapalı alanda toplam 3 bin kaza Resmi verilere göre; sürücülerin hız merakı onlarca ocağa ateş düşürdü. 4 aylık dönemde 31 bin 62 kaza araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uymayan sürücüler yüzünden meydana geldi. Aşırı hız sebebiyle de 462 kaza oluştu. Kazalardan bin 908'i kırmızı ışık ihlalinden kaynaklandı. Hatalı şerit değiştiren 7 bin 73 sürücü de yaralamalı trafik kazasına davetiye çıkardı. 2026'nın ilk 4 ayında ölümlü ve yaralamalı kazaya karışan 373 sürücünün de alkollü olduğu tespit edildi. Trafiğe kapalı alanı (Taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek) ihlal eden 2 bin 879 sürücü de kazaya sebep oldu. Geçme yasağı olan yerlere dalan bin 114 kural tanımaz sürücü de kazalara davetiye çıkardı. 120 günde 59 bin kaza Yılın 4 aylık döneminde kuralları çiğneyen sürücülere ceza yağdı. Bin 318 yayaya kuralları hiçe saydıkları için ceza yazılırken 29 bin 426 yolcuya da ceza kesildi. 1 milyon 590 bin 530 sürücüye çeşitli kural ihlalleri sebebiyle cezai işlem uygulanırken güvenlik kameralarınca tespit edilen kural ihlalleri sebebiyle de 7 milyon 981 bin 172 araç plakasına ceza yazıldı. Alkol alıp direksiyon başına geçen 58 bin 900 sürücü denetimlerde trafik polisine yakalandı. 729 bin 382 araç da çeşitli sebeplerden ötürü trafikten men edildi. Bursa'da 14 can kaybı var Kural tanımaz sürücüler metropol şehirlerde de onlarca ölümlü trafik kazasına karıştı. Resmi verilere göre yılın ilk 4 ayında meydana gelen kazalarda Ankara'da 44, İstanbul'da 49, İzmir'de 19 ve Bursa'da 14 kişi hayatını kaybetti. Bursa'da geçtiğimiz Nisan ayında 822 yaralamalı kaza meydana geldi. Bu kazalar sonucu kentte 2 kişi hayatını kaybederken yaralanan bin 88 kişi de hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehirde yılın Ocak - Nisan döneminde ise 2 bin 972 yaralamalı kaza meydana geldi. 14 kişi kaza yerinde hayatını kaybederken 3 bin 965 kişi de yaralandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin anlaştığı kazaların ise rakamlara dahil olmadığını duyurdu.

İşte EGM'den 11 ayın bilançosu: Binlerce can kaybı Haber

İşte EGM'den 11 ayın bilançosu: Binlerce can kaybı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Ocak- Kasım dönemine ait kaza istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı. Trafik canavarının önceki aya göre frene bastığı Kasım ayında 46 bin 733 kaza meydana geldi. 250 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 27 bin 492 kişi de yaralandı. Geçtiğimiz Ekim ayında 49 bin 201 kaza meydana gelmiş, 272 kişi olay yerinde hayatını kaybetmişti. Yaralanan 31 bin 47 kişi de hastanelerde tedavi altına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı'nın ülke genelinde hem jandarma hem de polis sorumluluk bölgesinde denetimleri artırması kaza bilançosuna da yansıdı. Resmi verilere göre; yılın 11 aylık döneminde ise ülke genelinde 2023'ün Ocak - Kasım döneminde vukuu bulan 507 bin 844 kazada 2 bin 774 kişinin hayatını kaybettiği. Kazalarda yaralanan 327 bin 842 kişi ise hastanelere kaldırıldı. 11 aylık dönemdeki 230 bin 951 kazaya sürücü kusurları damga vurdu. 23 bin 263 kazaya yayalar, 2 bin 976 kazaya araç kusurları, 846 kazaya yol ve bin 656 kazaya ise yolcular davetiye çıkardı. Kırmızı ışıkta durmadan geçen 6 bin 424 sürücü ölümlü ve yaralamalı kazaya karıştı. Bin 601 sürücü de alkol alıp direksiyona geçince kaza kaçınılmaz oldu. Aşırı hız yapan 2 bin 40 sürücü ile yasak olan yere aracını park eden bin 150 sürücü de kazaya karıştı. BURSA'DA DENETİMLER KAYIPLARI AZALTTI Polis ve jandarma sorumluluk bölgesini kapsayan resmi kaza verilerine göre; yılın 11 aylık döneminde Ankara'da 151, Bursa'da 93, İstanbul'da 145 ve İzmir'de 119 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Artan huzur operasyonları ve yol denetimlerin etkisiyle Bursa'da da kaza oranlarında önemli bir düşüş yaşandı. Geçtiğimiz Kasım ayında 615 yaralamalı kazanın meydana geldiği Bursa'da, bir ay boyunca 6 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, 861 kişi yaralandı. 2023'ün 11 ayında ise şehirde; 7 bin 867 yaralamalı kaza meydana geldi. 93 kişi kaza yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 11 bin 436 kişi ise hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin anlaştığı kazaların ise rakamlara dahil olmadığını duyurdu. Kazalardaki can ve mal kaybını en aza düşürmeyi hedefleyen güvenlik güçleri, kural ihlali yapan sürücü ve yayalara ceza yağdırdı. Resmi rakamlara göre; 11 aylık dönemde ülke genelinde 18 milyon 485 bin 866 sürücü ve yayaya para cezası kesildi. Ocak - Kasım döneminde alkol alıp direksiyona geçen 177 bin 311 sürücü hakkında ise yasal işlem uygulandı. Çeşitli kural ihlalleri sebebiyle 1 milyon 85 bn 872 araç ise trafikten men edildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.