SON DAKİKA
Hava Durumu

Sıcaktan bunalan depremzedeler, doğal kaynak suyunda serinledi

Hava sıcaklığının gün içerisinde 35 dereceye kadar çıktığı Hatay’da depremzede vatandaşlar çözümü, doğal kaynak suyundan oluşan gölette serinlemekte buldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 09:59
Kaynak: İHA
Sıcaktan bunalan depremzedeler, doğal kaynak suyunda serinledi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da sıcaklıklar artmaya başladı. Hava sıcaklıklarında ani artışların yaşandığı bölgede gün içerisinde hava sıcaklığı 35 kadar çıkıyor. İskenderun ilçesi Sarıseki Mahallesi’ndeki vatandaşlar çözümü; yerin altından doğal yollarla çıkan suyun bulunduğu gölette serinlemekte buldu. Uzun yıllardan beri akmaya devam eden kaynak suyu, sıcaktan bunalan vatandaşların kurtarıcısı oldu.

“İskenderun’un sıcağına ancak bu su bizim için altın değerinde sayılır”

Havaların ısınmasıyla serinlemek için çareyi gölete girmekle bulan 19 yaşındaki Umut Can Kaya, “Biz buraya İskenderun’dan geliyoruz bu su için Sarıseki’deyiz. Biz İskenderun’dan Sarıseki’ye geldik. Havaların ısınması nedeniyle, buradaki yeraltı suyunda serinlemek için arkadaşlarımızla beraber, her sene buraya geliriz. İskenderun’un sıcağına ancak bu su bizim için altın değerinde sayılır. Biz her sene arkadaşlarımızla geliriz bu suda yıkanırız güzel oluyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.