SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlık deposu olan kuşkonmaz hakkında bilmeniz gerekenler

Son dönemde popüler hale gelen kuşkonmaz, insan sağlığı için pek çok açıdan faydalı ve son derece lezzetli bir sebze.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Sağlık deposu olan kuşkonmaz hakkında bilmeniz gerekenler

Beslenme alışkanlıklarımızın ve tükettiğimiz besinlerin sağlığımız üzerinde son derece belirleyici olduğu bilinen bir şey. Yani ne zaman ve nasıl yediğimiz kadar ne yediğimiz de büyük bir önem taşıyor. Haliyle özellikle de son yıllarda, sağlık açısından faydalı besinler çok sayıda insanın mutfağındaki yerini almış durumda. İşte faydaları saymakla bitmeyen kuşkonmaz da onlardan biri. Gelin son dönemin en popüler bitkilerinden biri olan kuşkonmaz nedir, faydaları nelerdir ve nasıl pişirilir gibi soruların yanıtlarına birlikte bakalım.
Beslenme alışkanlıklarımız ve tükettiğimiz besinler sağlığımız üzerinde hayli belirleyici
Bu doğrultuda sağlıklı beslenme trendleri özellikle son yıllarda oldukça popüler. Haliyle insan sağlığı için faydalı olan besinler, günümüzün temel tüketim malzemesine dönüşmüş durumda. Bugün, dünya genelindeki sayısız mutfakta genel sağlığa faydalı besinlere, meyvelere ve sebzelere rastlamak mümkün. İşte kuşkonmaz da onlardan biri.

Kuşkonmaz nedir?

Bilimsel adı asparagus officinalis kuşkonmaz zambakgillerden, uç dalları yapraksı görünüşte ince mızrak benzeri şekliyle bilinen çok yıllık lezzetli bir bahar sebzesi. Mart ayının başlarından itibaren hasat edilen sebze, zaman zaman baharın habercisi olarak da adlandırılıyor. Doğu Akdeniz, Asya, Avrupa ve Anadolu coğrafyalarının yanı sıra pek çok bölgede yetişebilen kuşkonmaz özellikle Fransa, İtalya, İspanya ve ABD gibi ülkelerde oldukça sevilen bir bahar sebzesi olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan kuşkonmazın lezzeti ve çeşitli özellikleriyle son yıllarda ülkemizde de popüler bir besin olma yolunda ilerlediğini söylemek mümkün.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.