SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik Gölü’ne Bu Manzara Yakışmadı: Eğlendiler, Çöplerini Bırakıp Gittiler

İznik Gölü sahilleri, hafta sonu tatilcilerinin bıraktığı çöpler nedeniyle kirlendi. Bölgede yeterli çöp konteyneri bulunmasına rağmen çevreye bırakılan atıklar tepki toplarken, doğal değerlerin korunması gerektiği vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2026 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2026 19:38
Kaynak: BELKIZ EFE
İznik Gölü’ne Bu Manzara Yakışmadı: Eğlendiler, Çöplerini Bırakıp Gittiler

Yenişehirlilerin de yaz aylarında yoğun olarak kullandığı İznik Gölü sahilleri, hafta sonu tatilcilerinin ardından çöplerle baş başa kaldı. Konteynerler bulunmasına rağmen atıkların çevreye bırakılması tepki çekti.

Havaların ısınmasıyla hafta sonlarında yoğun ilgi gören İznik Gölü çevresinde, tatilcilerin ayrılmasının ardından hoş olmayan görüntüler ortaya çıktı. Plastik şişeler, poşetler ve yiyecek ambalajlarının mesire alanları ile yol kenarlarına gelişigüzel bırakıldığı görüldü. Bölgede yeterli sayıda çöp konteyneri bulunmasına rağmen ortaya çıkan manzara, çevreye karşı duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.

Yenişehir’den de çok sayıda vatandaşın dinlenmek, piknik yapmak ve eğlenmek için tercih ettiği İznik Gölü, korunması gereken önemli bir doğal değer. Doğanın keyfini çıkarıp çöplerini geride bırakanların “Nasıl olsa birileri temizler” anlayışı kabul edilebilir değil. Gölü temiz tutmak yalnızca belediyelerin değil, burayı kullanan herkesin vatandaşlık sorumluluğu.

Kaynak: BELKIZ EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.