SON DAKİKA
Hava Durumu

Ehliyette yeni dönem başladı!

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan yeni bir düzenleme, sürücüleri doğrudan etkileyecek. Artık, uyku apnesi sendromu tanısı almış olan kişilerin ehliyet alması veya mevcut ehliyetlerini yenilemeleri mümkün olmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 09:45
Kaynak: İHA
Ehliyette yeni dönem başladı!

Türkiye'de trafik güvenliğinin artırılması hedefiyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli bir değişiklik yapıldı. Uyku apnesi sendromu teşhisi konmuş kişiler, bu yeni düzenleme ile artık sürücü belgesi alamayacaklar.

CİDDİ TRAFİK KAZALARINA SEBEP OLABİLİYOR

Uyku apnesi sendromu, kişinin uyku sırasında solunumunun durmasına veya önemli ölçüde azalmasına neden olan ciddi bir sağlık problemi olarak biliniyor. Bu durum, sürücülerin direksiyon başında uyuyakalmasına ve böylece ciddi trafik kazalarına yol açabiliyor.

ÖNCELİKLE TEDAVİ OLMALARI GEREKİYOR

Uyku apnesi olan bireylerin, ehliyetlerini yenileyebilmeleri veya yeni ehliyet alabilmeleri için öncelikle tedavi görmeleri ve sağlık raporlarında uygun durumda olduklarına dair belgelendirme yapmaları gerekiyor.

ESKİ EHLİYETLERİN DEĞİŞTİRİLME SÜRECİ UZADI

Ayrıca, Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle, eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için tanınan süre uzatılmıştı Yeni düzenlemelerle birlikte, tüm sürücülerin sağlık raporlarını güncellemeleri ve bu raporlarda uyku apnesi testi sonuçlarını da içermesi gerektiği belirtiliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.