SON DAKİKA
Hava Durumu

1 Mayıs Kutlamaları İçin Taksim Meydanı Uygun Değil

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlamaları için İstanbul'da Taksim Meydanı'nın kullanılmayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 13:10
Kaynak: KAAN KOÇAK
1 Mayıs Kutlamaları İçin Taksim Meydanı Uygun Değil

 Bakan Yerlikaya, düzenlediği basın toplantısında, Taksim Meydanı'nın güvenlik kaygıları nedeniyle kutlama yerleri arasında olmadığını belirtti. Ayrıca, terör örgütlerinin de Taksim Meydanı için çağrı yapmasının bu kararda etkili olduğunu ifade etti.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, emek ve işçi haklarının korunması, toplumsal huzur ve kamu düzeninin sağlanması büyük önem taşımakta. Bu çerçevede, Anayasa'nın 34. maddesine göre düzenlenen gösteri ve yürüyüşlerin, toplum huzurunu bozmaması gerektiğine dikkat çekildi. Bakanlık, bu yıl 55 ilde yapılan 103 etkinlik başvurusunu onayladı, İstanbul'da ise 40 farklı yer ve güzergah için kutlamalara izin verildi.

Taksim Meydanı'nda yapılması planlanan kutlamalar için bazı konfederasyon ve sendikalardan gelen başvuruların kabul edilmediği, alternatif olarak belirlenen 40 farklı noktada kutlamaların gerçekleştirilebileceği bildirildi. Meydanın ve çevresinin gösteri yürüyüşleri için uygun olmadığı, buna karşılık, belirlenen konfederasyon ve temsilcilerin Taksim Anıtı'na çelenk bırakmalarına ve saygı duruşunda bulunmalarına izin verileceği kaydedildi. Ayrıca, İstanbul genelinde kutlama günü için 42,434 polisin görev yapacağı, şehirde belirli caddeler ve sokakların trafiğe kapatılacağı açıklandı.

Kaynak: KAAN KOÇAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.