SON DAKİKA
Hava Durumu

Okul İşletme İş Birliği Çalıştayı düzenlendi

METAD Projesi kapsamında Bursa’da düzenlenen “Okul-İşletme İş Birliğini Geliştirme Çalıştayı”, mesleki eğitim kurumlarının yöneticileri ile özel sektör temsilcilerini buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Okul İşletme İş Birliği Çalıştayı düzenlendi

 Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) iş birliğinde hayata geçirilen ve MESS Eğitim Vakfı (MEV) tarafından yürütülen Okul-İşletme İş Birliğini Geliştirme Çalıştayı TÜSİAD, TİSK, TÜRKONFED, Vehbi Koç Vakfı (VKV) ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği’nin (ÖSGD) desteğiyle Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) ev sahipliğinde hayata geçirildi. MESS Eğitim Vakfı tarafından Bursa’daki mesleki ve teknik okul yöneticilerine verilen liderlik eğitiminin ardından düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karademirler yaptı. Karademirler protokol kapsamında özel sektör, okul ve işletme iş birliğini temel alan Türkiye İçin Mesleki Eğitime Tam Destek Projesi’nin hayata geçirildiğini belirterek önümüzdeki dönem için iş birliği sayısının arttırılmasını hedeflediklerini söyledi.






 
"İSTİHDAM ARTTIRILMALI"
Karademirler’in ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Bülent Altıntaş da bakanlığın yaklaşık 13 yıl önce mesleki eğitimi geliştirme projesi başlattığını hatırlatarak, bu çalışmalarla öğretim programlarında dinamik bir yapı sağlandığını ve sektörlerin beklentileri odaklı bir öğretim programı sürecinin sürdürüldüğünü belirtti. Altıntaş; "İstihdam konusu öncelenmesi gereken konulardan biri. Eğittiğimiz gençlerin kendi alanlarında istihdamı konusunda sorunlar yaşıyoruz. Yetenekli olsalar dahi bu gençlerin kendi alanlarında çalışmamaları ve sektöre gitmemeleri gibi sorunlar söz konusu” diyerek istihdam ve kapasitenin arttırılması gerektiğini vurguladı. Açılışın ardından Vehbi Koç Vakfı Özel Projeler Yöneticisi Seçil Kınay moderatörlüğünde “Mesleki Eğitimde Kalite İçin Özel Sektör, Kamu ve Sivil Toplum İş Birlikleri” paneli düzenlendi. Panelde MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) tarafından 2017 yılında hayata geçirilen düzenlemeler ve özel sektöre sunulan teşvikler ve Bursa'daki mesleki eğitim uygulamalarını anlatıldı. Sonrasında ise mesleki eğitim iş birlikleri sürecinde karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri tartışıldı.





 
NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YETİŞTİRMEK AMAÇLANIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı, MESS ve MEV işbirliğiyle 2016 yılında imzalanan 10 yıllık bir protokol ile yürürlüğe giren “Sektör – Okul – İşletme İş Birliği” modelini esas alan METAD projesi metal sektörüne nitelikli işgücü yetiştirmeyi, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini yükseltmeyi, ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor. Proje kapsamında geçtiğimiz yıl 18 MESS üyesi işletme ile 21 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında iş birliği protokolü imzalanmıştı. Öğrenciler, öğretmenler ve yöneticiler için çeşitli eğitimler düzenlenerek öğrencilere kariyer rehberliği seminerlerinin verilmesinin ardından ortak projeler hayata geçirildi. METAD projesinin başka bir bileşeni olan Mesleki Eğitim Bursu’ndan ise içinde bulunduğumuz eğitim yılında yaklaşık 4000 öğrenci yararlanıyor. Mesleki eğitim kurumları ile sanayiyi bir araya getiren projenin yaygınlaştırılması kapsamında yapılan çalıştayların önümüzdeki yıl Ankara, Kocaeli, İstanbul ve Sakarya’da da düzenlenmesi planlanıyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.