
Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla, üreticilerin hem mevzuata hakim olması hem de güvenli zirai mücadele yöntemlerini öğrenmesi hedefleniyor. "Bitki Koruma Ürünleri Yetkilendirilmiş Üretici Uygulama Belgesi" almak isteyen çiftçiler için eğitim takvimi de netlik kazandı.
Eğitim İçeriğinde Kritik Başlıklar
İlçe Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen eğitimlerde, üreticilere şu teknik konularda detaylı sunumlar yapılıyor:
Eğitimler Her Salı Ziraat Odası’nda
Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; belge almak isteyen üreticiler için bilgilendirme toplantıları 03.03.2026 tarihinden itibaren her hafta düzenlenecek.
Başvurular Dilekçe ile Yapılacak
Belge sahibi olmak isteyen üreticilerin, Yenişehir İlçe Müdürlüğüne şahsen giderek resmi dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. Yetkililer, daha önceki dönemlerde belge almış olan üreticilerin belgelerinin geçerliliğini koruduğunu, bu üreticilerin yeniden başvuru yapmalarına gerek olmadığını hatırlattı.