
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Genel Başkan Mustafa Destici ile birlikte Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bir dizi programa katıldı. Nizam-ı Âlem Süleymaniye Vakfı Camii’nde düzenlenen anma programında şehitler yad edilirken, Dam Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte ise Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekildi.
Şehitler dualarla anıldı
Amsterdam Nizam-ı Âlem Süleymaniye Vakfı Camii’nde gerçekleştirilen programda; BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler rahmetle anıldı. Avrupa’nın farklı noktalarından gelen teşkilat mensuplarıyla istişarelerde bulunduklarını belirten Alfatlı, "Yurt dışında davamızı özveriyle yaşatan teşkilatlarımızın gayreti bizler için çok kıymetlidir" dedi. Heyet, program kapsamında ayrıca Çanakkale temalı resim sergisini ziyaret etti.
Dam Meydanı’nda Gazze Tepkisi
Programın ikinci ayağında Amsterdam Dam Meydanı’ndaki etkinliğe katılan BBP heyeti, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınadı. Yaşanan süreci "soykırım" olarak nitelendiren Ekrem Alfatlı, masum sivillerin hedef alınmasına karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı. Alfatlı, Büyük Birlik Partisi olarak her zaman mazlumun sesi olmaya ve insanlık onurunu savunmaya devam edeceklerini ifade etti.