SON DAKİKA
Hava Durumu

MERİNOS SİL BAŞTAN

Yeniden yapılanma çalışmalarına hız veren Sarı-Lacivertliler, Merinos 1938 Spor Kulübü adı altında futbol arenasına dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2017 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
MERİNOS SİL BAŞTAN

Bursaspor eski kulüp başkanı Recep Bölükbaşı tarafından, 2015 yılında futbol faaliyetlerini durduran Merinosspor, yeni bir yapılanma içeresine girerek ismini Merinos 1938 olarak değiştirip yeniden sahalara dönüyor.
Geçtiğimiz günlerde tescil hakkını alarak çalışmalara başlayan Sarı-Lacivertli yönetim kurulu, düzenlediği basın toplantısıyla kulübün faaliyetleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.










İhsan Kaldan başkanlığındaki Merinos 1938 Spor Kulübündeki yönetim kurulunda Kemal Menemen, Seçkin Macit, Dursun Manay ve Hakan Karagöz bulunurken, Başkan Kaldan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.
“Merinos Fabrikası’nın kuruluş gaye ve yapısına uygun olarak, 1938 yılından itibaren fabrika bünyesinde, spor faaliyetlerine başlamıştır. Müessese kulübü olarak faaliyet gösteren, Merinos Fabrika yanında bulunan arazinin futbol sahasına dönüştürülmesi ile özellikle futbolun yanında voleybol, basketbol, tenis, yüzme, su topu, güreş, bisiklet, kayak, hentbol gibi birçok branşta faaliyet göstermiş, sayısız şampiyonluklar kazanmış, milli sporcular, hakemler ve antrenörler yetiştirerek Türk sporuna hizmet etmiştir. 1937 yılında Türkiye 2’nci ligine yükselmiş, 1990 yılında futbol takımı 3’üncü lige yükselerek profesyonelleşmiştir. 1987 yılında Sümerbank’ın dolayısıyla Merinos Fabrikası’nın özelleştirme kapsamına alınmasıyla, kulübün branş sayısı azaltılmıştır.









Bu arada fabrikaların arazileri içerisinde bulanan, futbol sahaları da özelleştirme idaresi tarafından ya satılıyor, ya da TOKİ’ye veriliyordu. 1999 yılında Merinos Sahası için de böyle bir tehlikenin söz konusu olduğunu duyan biz Merinoslular, zamanın valisi Orhan Taşanlar’ın da desteği ile önce sahanın arsasını Merinos Fabrikası’ndan ayırıp, daha sonra il özel idaresine bir protokol ile sadece Merinos Stadı’nın ismiyle birlikte kurtarılmıştır. Bursa’da yaşayan efsane futbol kulübü olan Merinos Spor’un, ortadan kalkmaması için 1991 yılında Bursaspor Kulübü ile pilot takım projesini başlattık. Bu çalışma, dernek bünyesine Bursaspor yöneticiler tarafından alınarak, harcama ve yönetimin Bursaspor kontrolünde olduğu bir projeydi. Ancak değişen Bursaspor yönetimi, 1999 yılında projeyi iptal etti. Bu durumda Merinoslular olarak, yeniden arayışa girdik ve Merinos Spor Kulübü Futbol Şubesi’ni A.Ş. haline getirerek, Bursa Merinos Spor Etkinlikleri A.Ş.’yi kurduk ve şirketin çoğunluk hisselerini Remzi Cinoğlu olarak şirketi devraldı. 1999-2000 sezonunda hedef 2’nci ligdi ancak başarılamadı.









2000 yılında seçilen Bursaspor yönetimi, Pilot Takım Projesi’ni devam ettirmek üzere Merinos’a talip oldu ve hisselerini satın alarak, Bursa Merinos bünyesine kattık. Proje başarılı bir şekilde devam etti. Birçok genç futbolcu Merinos’ta onayarak, profesyonel tecrübe kazandı. 2002 yılında Bursa Merinos Türkiye 2’nci ligine yükseldi. 2006 yılında tekrar 3’üncü lige düşen Bursa Merinos, Bursaspor yönetiminin Pilot Takım Projesi’ni yürütmemesi neticesinde, 2008 yılında 3’üncü ligden de düşerek, amatör liglerde mücadeleye devam etmiştir. Bursa amatör liglerinde 2014-2015 sezonuna kadar mücadele eden Bursa Merinos Futbol Takımı’nın faaliyetleri, Recep Bölükbaşı yönetiminin aldığı kararla, 2015 yılında futbol faaliyetleri durdurulmuş olup ligden çekilmiştir.

Bursaspor kulübü başkanı Recep Bölükbaşı ve yönetiminin 80 yıllık Merinos Futbol Takımını, Bursa’nın spor hayatından silmeye kalkmasını Merinoslular olarak içimize sindiremedik, sindiremezdik. Gerek binlerce Merinos çalışanı, gerekse Merinos Kulübü’nde futbol oynayan, antrenörlük yapan eski sporcularımız da yaşayan efsane Merinos’un futbol sahalarına dönmesini istiyorlardı. Bu nedenle Bursa Merinos Spor Kulübü Derneği yönetimi olarak, derneğimize katkı sağlayan ve Merinoslular olarak yeni yönetim kurulu oluşturduk.
Genel kurulda kulübümüzün ismini Merinos’un kuruluşu olan, Merinos 1938 Spor Kulübü olarak değiştirdik.
Amacımız, 80 yıllık Merinos Futbol Takımı’nın Bursa liglerinde, genç kadrolar ile mücadele ederek, liglerimize yeni bir heyecan getirmesi ve Türkiye liglerinde mücadele eden, en eski kulüplerden biri olarak faaliyetlerini sürdürmesidir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.