SON DAKİKA
Hava Durumu

TOGG'u Şarj Etme Ücreti Açıklandı!

Trugo tarafından yapılan açıklamayla beraber yerli otomobil TOGG'u şarj etme ücreti belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
TOGG'u Şarj Etme Ücreti Açıklandı!

Peki, şık tasarımı ve özellikleriyle dikkatleri üzerinde toplamayı başaran elektrikli otomobili şarj etmek için ne kadar ödeme yapmak gerekecek? Konuya dair detaylar haberimizde.

TOGG'u Şarj Etmek İçin Ne Kadar Ücret Ödemek Gerekecek?

Hürriyet'teki habere göre şarj istasyonu ağı Trugo fiyat listesi paylaştı. 180 kW'lık ve 300 kW'lık istasyonlarda kWs başına birim fiyatı 7,99 TL olarak açıklandı. Şarj işlemi sona erdikten sonra şarj istasyon alanının otopark olarak kullanıldığında ise dakika başına 0,5 TL ücret ödemek gerekecek.

52,4 kWh batarya kapasitesine sahip olan 314 kilometre kısa menzilli otomobil modelini Trugo istasyonunda şarj etmek için 418,6 TL ödemek gerekecek. Yani aracın kilometre başına maliyeti 1,33 TL olacak.

88,5 kWs batarya kapasitesine sahip 523 kilometre uzun menzilli yerli otomobili şarj edebilmek için 707,1 TL ödemek gerekecek. Dolayısıyla elektrikli araba modelinin kilometre başına maliyeti 1,35 TL olacak. Bu fiyatlar zaman içerisinde artabilir veya azabilir.

Türkiye'nin yeri ve milli otomobili Togg büyük merakla bekleniyordu ve dün itibarıyla yapılan kurayla sahipleri belli oldu. Togg'larını teslim alacak kişiler büyük merak içindeyken Togg'un şarj istasyonu ağı olan Trugo'da fiyatlar belli oldu.

Togg'un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarında kapasiteler menzile oranla değişiklik gösteriyor. Kısa menzilli Togg 52,4 kWh bataryasıyla 314 kilometre yol alabilirken uzun menzilli Togg 88,5 kWh bataryasıyla 523 kilometre yol gidebiliyor.

Trugo'da fiyat sabit

Trugo'da ise şarjın maliyeti belli oldu. kWs başına 180 kW'lık ve 300 kW'lık istasyonlarda birim başına ücret 7,99 lira oldu.

Başka bir deyişle batarya kapasitesi 52,4 kWh olan kısa menzilli 314 kilometre menzile sahip Togg'un Şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira olurken kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 lira olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.