SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehit Uzman Çavuş Öztürk son yolculuğuna uğurladı

Şırnak'taki otobüs kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Öztürk, memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2023 02:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2023 02:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Şehit Uzman Çavuş Öztürk son yolculuğuna uğurladı

Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından askeri uçak ile Bandırma 6. Ana Jet Üssü'ne getirilen şehidin cenazesi, buradan Gönen Rüstem mahallesine baba ocağına götürülerek helallik alındı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Yunus Öztürk, Çarşı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Gönen şehitliğine toprağa verildi. 
Cenazede Anne Fatma ve Baba Efraim Öztürk ayakta durmakta zorlanırken, abla Zuhal Öztürk ise gözyaşlarına boğuldu. 
İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası konuşan Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin şehitliğin çok yüce bir mertebe olduğu müjdelediğini belirterek, “Hepimiz bir gün ölümü tadacağız. Nasıl öleceğimizi bilmiyoruz. Ancak ölümün en hayırlı olanlarından birisi şehitliktir. İşte Yunus Öztürk kardeşimiz şehitlik mertebesine ulaşarak son nefesini vermiştir. Allah mübarek eylesin” ifadelerini kullandı. 
“Allah, vatanımıza, milletimize, devletimize göz diken düşmanlara fırsat vermesin” diyen Başkan Erbaş, şu temennilerde bulundu: 
“Dahili ve harici düşmanlara fırsat vermesin. Onların devletimiz, milletimiz, vatanımız, ezanımız, bayrağımız üzerine kurmuş oldukları her türlü hile ve desise kendi başlarına makus eylesin inşallah. Şanlı ordumuzu, şanlı güvenlik güçlerimizi, havada, karada, denizde her daim ve her yerde mansur ve muzaffer eylesin inşallah.” 
Şehit Piyade Uzman Çavuş Yunus Öztürk'ün cenazesine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz ve askeri erkan, şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.