SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahte Avukat Skandalı: 3 Milyon Liralık Dolandırıcılık Operasyonu

Adana'da, avukat cübbesi ve sahte kimlik kullanarak kendisini avukat olarak tanıtan ve bu yöntemle 4 kişiyi toplamda yaklaşık 3 milyon lira dolandırdığı iddia edilen 37 yaşındaki Betül Sayıcı'nın tutuklanmasına dair ayrıntılar ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 14:44
Kaynak: KAAN KOÇAK
Sahte Avukat Skandalı: 3 Milyon Liralık Dolandırıcılık Operasyonu

 Sayıcı'nın, Adana Adliyesi ve çeşitli mahkeme salonlarında avukat olarak görünerek, sosyal medya üzerinden bu kimlikle fotoğraflar paylaştığı belirlendi. Sayıcı, adliyedeki avukat lokalinde yakalanırken, evinde yapılan aramalarda sahte avukat kimliği, kurum kimliği, avukat cübbesi ve dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen adli evraklar ele geçirildi.

Sayıcı'nın kendisini kamu ve icra avukatı olarak tanıtarak, DSİ'ye ait arazileri kiralamak veya icralık araçları ucuza satın almak gibi vaatlerle vatandaşları dolandırdığı tespit edildi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Sayıcı, mağdurlardan aldığı paraları kişisel borçlarını ödemek için kullandığını iddia etti.

Emniyet kayıtlarına göre, Sayıcı'nın eski bir avukat sevgilisine özenerek bu yola başvurduğu, avukatların sosyal çevresine ve yaşam tarzına hayranlık duyduğu belirtildi. İfadesinde dolandırıcılık niyeti olmadığını, sadece kişisel maddi sıkıntılarını çözmeye çalıştığını savunan Sayıcı, adliyeye sevk edildi. "Nitelikli dolandırıcılık", "kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi", "özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından hakim karşısına çıkan Sayıcı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: KAAN KOÇAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.