SON DAKİKA
Hava Durumu

Bolu'da aracın kaputundan 2 metre boyutunda yılan çıktı

Olay, Mudurnu Otobüs Terminali'nin önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Elif Alemdar, otomobilini terminalin girişinde park etti. Otomobilini park halinde bırakan Alemdar, geri döndüğünde ise gördüğü manzara karşısında neye uğradığını şaşırdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Bolu'da aracın kaputundan 2 metre boyutunda yılan çıktı

Aracın kaputundan sallanan yılanı gören Elif Alemdar, büyük korku yaşayarak durumu önce eşine bildirdi, sonra ihbarda bulundu. İhbar üzerine adrese itfaiye ekipleri sevk edildi. Aracın motor kısmından çalışmalara başlayan ekipler, uzun uğraşlar neticesinde yılanı bulunduğu yerden çıkarttı. İtfaiye ekipleri, yılanı güvenli bir şekilde yakalayarak doğal yaşam alanına bıraktı. Elif Alemdar ise olayın ardından rahat bir nefes aldı.

"BİR ANDA YILANI GÖRÜNCE ŞAŞIRDIK"

Olayı anlatan Elif Alemdar, "Biz terminal görevlisini ziyarete gitmiştik. Kendisini bulamadık, hediyesini bıraktık ve çıktık. O an yılan arabanın önünde sallanıyordu, korktuk. Hemen itfaiyeye durumu bildirdik. İtfaiye görevlisi geldi ve yılanı çıkardı, sağ olsun. Yanımda arkadaşım vardı. Bir anda yılanı görünce şaşırdık. Sonra çevredekiler geldi, eşimi aradım, arkadaşımın eşi de jandarmaydı, o da geldi itfaiyecilerle birlikte epey uğraştırdık ve çıkardılar. Biraz uğraştılar ama çıkardılar" dedi.

"EPEY UĞRAŞTIK"

Eşinin korkuyla kendisini aradığını söyleyen İsmail Alemdar ise "Eşim 'Arabada yılan var' diye beni aradı. Ben de arabada hanım olunca hemen geldim. Kaputu kaldırdık. Kaputun içindeydi yılan. Küçük bir yılan gibi görünüyordu, sonradan yılanı gördüm. Dokundukça kendini içeri çekiyordu. İyice motorun içine doğru bakınca davlumbazın içine girdiğini fark ettik. Yılanı hiç hareket ettirmedik. Daha sonra itfaiye görevlisi de gelip, sesler de çoğalınca yılan biraz daha içerilere doğru kaçtı. Epey uğraştık. İtfaiye görevlisi arkadaş güçlükle çekip çıkardı" diye konuştu.

TUNCELİ'DE DE SARI YILAN GÖRÜNTÜLENDİ

Tunceli, doğası ve zengin yaban hayatı ile dikkat çekiyor. Her türlü canlıyı içerisinde barındıran ilde, hayvanlar farklı hallerde vatandaşlar tarafından aralıklarla görüntüleniyor.

Bu çerçevede Türkiye'de yaşayan en büyük yılanlardan biri olan sarı yılan, Pülümür ilçesinde doğa fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz tarafından görüntülendi. Zehirsiz olan ve boyu 2 buçuk metreyi bulan yılan bir süre sonra gözden kayboldu.

Kentte yaptıkları gezilerde çok sayıda yılana denk geldiklerini dile getiren Akyüz, "Bu sene yılan popülasyonu oldukça yüksek. Bizler de gezilerimizde sık sık farklı türden yılanlara denk geliyoruz. Mümkün mertebe yaklaşmadan onları kayıt altına almaya çalışıyoruz. Bölgemizde zehirsiz yılanların yanı sıra zehirli yılan türleri de mevcut. İnsanlara tavsiyemiz hem kendi sağlıkları açısından hem de yaban hayvanlarının hayatına müdahale etmemeleri noktasında dikkatli olmalarıdır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.