SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehirli öğrencilerden ağaçlandırmaya katkı

Yenişehir Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kendilerinin temin ettiği meyve çekirdeklerinin ekimini yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2021 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2021 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehirli öğrencilerden ağaçlandırmaya katkı

Yenişehir Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kozdere Köyü Ağaçlandırma Sahası'nda yaz aylarında evlerinde biriktirdiği meyve çekirdeklerinin ekimini yaptılar. Öğrencilerin bundan sonraki hedefi, ocak ayında meyve fidanı dikimi yapmak.

     Ağaçlandırma çalışmalarına katkı vermek amacıyla düzenlenen etkinliklere katıldıklarını belirten Okul Müdürü Hüseyin İnci, bu çalışmaların 2 aşamada gerçekleştirildiğini söyledi. İnci, "Kozdere Köyü Ağaçlandırma Sahası'na ceviz, badem, vişne, kiraz, kayısı, şeftali ve erik çekirdeklerinin öğrenciler tarafından dikimi tamamlandı. Bundan sonraki 2. aşamada ise çeşitli meyve fidanlarının dikimi yapılacak. Bu çalışma da öğrencilerimiz tarafından ocak ayında gerçekleştirilecek" dedi.



     İnci sözlerini şöyle tamamladı: Bu çalışmalarla hem ağaçlandırma çalışmalarına destek veren öğrencilerimiz, ayrıca ağaç sevgisiyle tanışmış oluyorlar. Tohum ve fidan dikimi çalışmalarını önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.




 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.