SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehirli çiftçiye organik gübre kullanma tavsiyesi

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, çiftçileri organik gübre kullanmaya çağırdı. Organik gübrenin toprağa ve ürüne sayısız yararları olduğunu belirten yetkililer, ayrıca organik gübre kullanan çiftçilerin devlet desteğinden de yararlandığını kaydettiler.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2021 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2021 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehirli çiftçiye organik  gübre kullanma tavsiyesi



ÖZEL HABER- EBRU ERGÜL

"YENİŞEHİR'DE 16 BİN DEKARDA KULLANILDI"

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre, geçen yıl toplam 211 çiftçi, 16 bin dekarlık tarım arazisinde organik gübre kullandı ve 301 bin 211 lira devlet desteği almaya hak kazandı. Çiftçileri daha çok organik gübre kullanmaya çağıran yetkililer, "Toprağa ve ekili ürünlere sayısız yararı olan organik gübre kullanımının artması bekliyoruz. Çiftçilerimizin, daha sağlıklı bir tarım yapmasının yanında devlet desteklerinden yararlanarak maliyetlerini azaltmalarını bekliyoruz" dediler.



"ORGANİK GÜBRE MİNERAL ZENGİNİ"
Organik gübrelerin yararları arasında öncelikle toprağı iyileştirmesinin yer aldığı belirten Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, organik gübre kullanımının bitkinin verimi, sağlığı ve toprağı bereketi bakımından oldukça önemli bir yere sahip olduğunu vurguladılar. İçerisinde azot, kükürt, potasyum, kalsiyum, fosfor ve çinko elementlerini bulundurmasının mineral çeşitlerinin zenginliğini artırdığını ifade eden yetkililer, organik gübrelerin bünyesinde barındırdığı mineral zenginliği yönünden her meyve ve bitkide kullanıma uygun olduğu kaydettiler.



     Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, birçok bakımdan sayısız yararı olan organik gübre kullanımının artması gerektiğine işaret ettiler. İlçede 2020 yılı içinde toplam 16 bin dekarlık alanda organik gübre kullanan toplam 211 çiftçinin devlet desteğinden yararlanmaya hak kazandığını ifade eden yetkililer, "Çiftçilerimizin hem iyi ürünler yetiştirmesini, hem devlet desteğinden yararlanarak maliyetlerini azaltmasını istiyoruz" dediler.



     Organik gübrelerin yararları arasında öncelikle toprağı iyileştirmesinin yer aldığı belirten Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, organik gübre kullanımının bitkinin verimi, sağlığı ve toprağı bereketi bakımından oldukça önemli bir yere sahip olduğunu vurguladılar. Yetkililer şu açıklamayı yaptı: "Organik gübreler, kimyasal ve organik ham maddelerin harmanlanarak üretildiği hibrit gübre türüdür. Kimyasal mineraller ile organik maddelerin bir araya getirilmesiyle oluşan bu gübre, bitki yetiştirme odağında çeşitli avantajları bünyesinde taşımaktadır.



     Organik gübrelerin faydaları arasında öncelikle toprağı iyileştirmesi yer almaktadır. Organik gübre kullanımı, bitkinin verimi, sağlığı ve toprağın bereketi açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. İçerisinde azot, kükürt, potasyum, kalsiyum, fosfor ve çinko elementleri ulundurması, mineral çeşitliliğinin zenginliğini kapsamaktadır.



     Organik gübreler, bünyesinde barındırdığı mineral zenginliği yönünden her meyve ve bitkide kullanıma uygun bir üründür. Organik gübrelerin faydalarının yanı sıra bu gübrelerin kullanım alanlarından bahsedecek olursak, kabuklu mamullerden meyvelere, sebzelerden şeker pancarına kadar birçok mahsulde tercih edilmektedir. Verimliliği artırması gibi çeşitli faydaları kapsamında mısır, patates, ayçiçeği, bağ ve zeytinliklerde de sıkça kullanımı mevcuttur. Yazlık ve kışlık sebze yetiştiriciliğinde yararları göz önünde bulundurulursa oldukça etkili bir destekleyicidir."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.