SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİRLİ ÇİFTÇİLER PATATES EKİMİNE BAŞLADI

Geçen yıl tohumluk mısırdan beklediği kazancı elde edemeyen Yenişehirli çiftçiler, bu yıl patates ve bezelye ekimine yöneldiler. Önceki gün patates ekimi için tarlalara inen çiftçiler, 4 ay sonra yapacakları hasattan her şeye rağmen umutlu olduklarını belirttiler.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİRLİ ÇİFTÇİLER PATATES EKİMİNE BAŞLADI

ÖZEL HABER:ERTAN ADANA

"ÇİFTÇİ, 'BİR UMUT' DİYEREK ÜRETİYOR"


Yenişehir Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Ayhan Ay, Yenişehirli çiftçilerin önceki gün patates ekimlerine başladıklarını belirtti. Geçen yıl tohumluk mısırdan umduğu kazancı elde edemeyen çiftçilerin, bu yıl patates ve bezelye ekimine yöneldiğini anlatan Ay, "Geçen yıl, 2 bin 500 dönüm olarak gerçekleşen patates ekim alanlarının, bu yıl 3 bin 500 dönüm alana ulaşması bekleniyor. Benzer bir artış bezelye ürününde de görülüyor. Geçen yıl 6 bin dönüm alana ekimi yapılan bezelye ürününün bu yıl 10 bin dönüm alana kadar genişleyeceğini tahmin ediliyor" dedi.

"GEÇEN YIL KAZANÇ SAĞLAYAMADIK"

     2020 yılında patates yetiştiricilerinin ürünlerini 80 ile 100 kuruş arasında değişen fiyatlardan tüccara satabildiğini anlatan Ay, önceki yıl ise patatesin kilosunun 1,5 lira ile 2 lira 25 kuruş arasında değişen fiyatlardan işlem gördüğünü hatırlattı. Bu yıl ürünün kilosuna 2 liraya kadar alıcı çıkmasını beklediklerini ifade eden Ay, "Tersi durumda gene para kazanamayız" diye konuştu. Çiftçinin üretmekle ilgili herhangi bir sorununun bulunmadığına işaret eden Ay, pazar sıkıntısının giderilmesiyle birlikte çiftçinin emeğinin karşılığını alacak kadar para kazanıp yüzünün güleceğini sözlerine ekledi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.