SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİRLİ ÇİFTÇİDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Yenişehir Eğerce köylü çiftçi Rahmi Erten, doğada yaşam mücadelesi veren hayvanlara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2022 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2022 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİRLİ ÇİFTÇİDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

 KÖYÜN DIŞINA ÇIKARDILAR
Eğerce Köyü'nde Rahmi Erten adlı çiftçi, evinin bahçesinde gördüğü bir yılanı komşularının da yardımıyla köyün dışına uzaklaştırdı. Erten, yanı başında birden beliriveren yılanı görünce korkuyla hemen eve girdiğini komşuları çağırdığını ve birer sopa yardımıyla köyün dışına yönlendirdiklerini anlattı.
 
"HERKES DUYARLI OLMALI"
Köyün kıyısındaki evinin bahçesinden doğaya yönlendirdiği yılanın görüntülerini de çeken Erten, "Herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Bu hayvanların da yaşam haklarının olduğunu unutmayalım" dedi. Erten, geçen ay da bir yılanı komşu evin duvarındaki yarıktan girmeye çalışırken engellediklerini kaydetti.
 
"YANLIŞ BİLGİLERE KANMAYIN"
Öte yandan Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü Veterinerlik Birimi yetkilileri de başta yılanlar olmak üzere doğadaki canlılara karşı nazik ve dikkatli olunmasını istediler. Havaların soğumaya başladığı bugünlerde başta yılanlar olmak üzere birçok hayvanın kış uykusuna yattığının sanıldığını anlatan yetkililer, bu kanının yanılgıdan ibaret olduğunu ifade ettiler.
 
"KIŞ UYKUSU ARALIKTA BAŞLAR"
Yetkililer şunları kaydetti: "Yılanlar kasım ya da aralık aylarından önce kış uykusuna yatmazlar. Dolayısıyla bugünlerde hareket halindeler. Vatandaşlarımız doğada bulundukları sırada kayalık ve çalılıklarda yılan olabileceğini unutmamalılar. Yılan ısırması vakalarının bazılarına bu yanlış kanı neden oluyor."
 
Yetkililer şunları söyledi: "Doğada mümkün olduğunca dikkatli davransınlar ve bu hayvanlarla karşılaştıklarında sessizce uzaklaşsınlar. Fare, kertenkele, sincap, tavşan, kuş yavrusu ve kuş yumurtası yiyerek besleniyor ve doğal dengeye büyük katkı sağlıyorlar."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.