SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehirli buğday ekicileri gelecek sezondan umutlular

Yenişehirli çiftçiler, geçen yıl kasım ayında ektikleri buğdaylara gübre atmaya başladılar. Son iki ayda yağan yağmur ve karların etkisiyle buğdayların gelişiminin oldukça iyi yönde olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2021 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehirli buğday ekicileri gelecek sezondan umutlular

 Özel Haber: Ebru ERGÜL

Binlerce dönüm alanda sebze ve meyve yetiştirilen Yenişehir'de buğday tarlalarında çalışmalar sürüyor. Dağlık arazilere sahip köylerin yanı sıra ovada da buğday ekiminin gerçekleştirildiği ilçede, çiftçilerin buğday tarlalarındaki çalışmaları havanın uygun olduğu günlerde devam ediyor.


KALİTEYLE BİRLİKTE
KAZANÇ DA ARTACAK

Yağışsız ve güneşli günleri fırsat bilen çiftçiler, tarlalara giderek boy atmakta olan ürünü gübreleme çalışması yapıyorlar. Kar ve yağmur yağışlarının yanı sıra yeni bir çeşit buğday toplumunu denemenin rekolteye olumlu yansıyacağını düşünen çiftçiler, önümüzdeki sezondan umutlu görünüyorlar.
307 Sayılı Yenişehir Yağlı Tohumlar Kooperatifi'nin ortaklarına dağıttığı yeni bir cins buğday tohumunu ilk kez tarlasında denediğini ifade eden çiftçilerden Necdet Şahin, dönüme en az 800 kilo rekolte elde edeceğine inandığını anlattı. Şahin, "Hem kar ve yağmur yağışlarının çiftçinin istediği miktarda gerçekleşmesi, hem de yeni buğday çeşidinin tercih edilmesiyle bu sezon yüksek rekolte sağlayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Geçen yıl Ticaret Borsası'nda ürününe ton başına bin 700 lira fiyat biçildiğini hatırlatan Şahin, bu yıl rekolte ve kalitenin bekledikleri düzeyde gerçekleşmesiyle ürünün tonunun 2 bin 500 liraya kadar alıcı bulabileceğine dikkat çekti.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.