SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş: 'DESTEKLERDEKİ ARTIŞ ÜRETİCİYİ SEVİNDİRDİ'

Yenişehir Ziraat Odası ve Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş, bu yıl geçen yıllara göre tarım kesimine verilen devlet desteklerinin arttığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2022 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2022 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş:  'DESTEKLERDEKİ ARTIŞ ÜRETİCİYİ SEVİNDİRDİ'

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI"

Son olarak AK Parti Şanlıurfa Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mazot ve gübre desteğinin artırılacağını açıkladığını söyleyen Aktaş, "Bu destek kapsamında yağlık ayçiçeği ürünü de bulunuyor. Ayçiçeğine verilen mazot ve gübre desteği dekarda yüzde 257 artışla 271 liraya çıkarılacak" dedi.
 
"YAĞLI AYÇİÇEĞİNE DESTEK ARTTI"

Aktaş, "Yağlık ayçiçeğinde mazot ve gübre desteği dekar başına 37 liradan yüzde 195 artışla 109 liraya, fark ödemesi de kilogramda 50 kuruştan 70 kuruş seviyesine yükseltiliyor. Ayçiçeğinde toplam destek dekarda 297 lirayı, kilogramda ise 1 lira 11 kuruşu buluyor" diye konuştu.
 
"ÇİFTÇİMİZ UMUDUNU KAYBETMİYOR"

Tarım sektöründe artan maliyetlere rağmen Türk çiftçisinin inadına ürettiğini ve alın terini kazanabilmenin umudunu kaybetmemek için mücadele ettiğini anlatan Aktaş "Geçen yıl da dahil olmak üzere geçmiş yıllarda verilen devlet destekleri, hızla artan maliyetler karşısında çiftçimize yeteri derecede para kazandırmıyordu. Ancak bu yıl verilen devlet destekleri ve uygulanan artışlar çiftçimizi memnun etti. Devlet desteklerinin bundan böyle bu seviyede verilmesini bekliyoruz" dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.