SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Aktaş: "Mahkeme yoluyla hakkınızı arayın

Yenişehir'de, Boğazköy Barajı'nın kapaklarının açılması üzerine arazilerini su basan çiftçiler, mahkemeye başvurarak zararlarının karşılanmasını talep edebilecekler. Çiftçilerin, dava açabilmek için Ziraat Odası'nın avukatlarına vekâlet vermesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2021 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2021 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Aktaş: "Mahkeme yoluyla  hakkınızı arayın



ÖZEL HABER - ERTAN ADANA
"YASAL BAŞVURULARI AVUKATLARIMIZ YAPACAK"

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, yaklaşık 30 bin dönüm arazinin sular altında kaldığı taşkında yaklaşık 300 çiftçinin zarara uğradığını belirtti. Oda olarak, sorumluların cezalandırılması gerektiğini düşündüklerini anlatan Aktaş, "Yaklaşık 300 çiftçimizin zarara uğradığını hesapladık. Arazilerinde zarar oluşan çiftçilerimizin, Oda'mıza gelerek avukatlarımıza vekâlet vermelerini bekliyoruz. Oda'mız avukatları, bu vekâletnamelerle gerekli yasal girişimleri çiftçimiz adına başlatacaklar" diye konuştu.

"ÇALIŞMA ANCAK 1 AY SONRA BAŞLAR"
     Bu arada, arazileri kaplayan suların bazı bölgelerde yavaş yavaş çekilmeye başladığını söyleyen Aktaş, birçok bölgede tarımsal faaliyetlere ancak 1 ay sonra başlanabileceğini vurguladı. Aktaş, "Taşkının etkilediği bölgelerdeki arazilerde biriken suların ilerleyen günlerde tamamen çekilmesi bekleniyor. Taşkının verdiği zarar böylece daha rahat saptanabilecek. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin de katılacağı çalışmayla hasar tespit çalışmalarına sular çekildiğinde başlanacak" dedi.


    
     Yenişehir'de geçen haftaki yoğun yağmur yağışı karşısında önlem olarak Boğazköy Barajı'nın kapakları açılarak fazla su Kocasu Deresi'ne bırakılmıştı. Kocasu Deresi'nin taşarak arazileri sular altına kalan çiftçilerin DSİ'nin zararını karşılaması için dava açabilecekleri bildirildi.



     Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, zarara uğrayan çiftçilerin Oda'nın avukatlarına vekalet vermelerini istedi. Aktaş, "Zarar gördüğünü düşünen çiftçilerimizin, haklarını mahkeme yoluyla aramalarını bekliyoruz" dedi.
     Yaklaşık 30 bin dönüm alanda etkili olan taşkında ihmali olanların gerekli cezaya çarptırılması gerektiğine inandıklarını belirten Aktaş, "Mahkemeden yapılacak başvuru sonrası çıkacak kararı bekleyeceğiz. Çiftçimizin zararının karşılanması için en geçerli yol bu" dedi.



     Ziraat Odası Başkanı Aktaş, Ebeköy, Akdere, Yolören, Söylemiş, Ayaz, Çeltikçi, İnegöl'e bağlı Boğazköy, Cerrah ve Hamzabey gibi köylerin arazilerinde etkili olan taşkının verdiği zararın önümüzdeki günlerde netleşmesinin beklendiğini kaydetti.

TAŞKIN SULARI YAVAŞ DA OLSA ÇEKİLİYOR
     Öte yandan, Boğazköy Barajı'nın kapaklarının açılmasının ardından Kocasu Deresi'nin taşmasıyla arazileri kaplayan sular bazı bölgelerde çekilmeye başladı. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, taşkından etkilenen Karasıl Köyü ve çevresinde suların çekildiğini belirtti. Akdere Köyü ve çevresindeki arazilerdeyse su birikintilerinin durduğunu anlatan Aktaş, "BUSKİ ekiplerinin suların biriktiği arazilerdeki su tahliye çalışmaları sürüyor. Taşkının etkilediği bölgelerdeki arazilerden suların önümüzdeki günlerde tamamen çekilmesini bekleniyor. Taşkının verdiği zarar, suların çekilmesinin ardından daha rahat saptanabilecek" dedi.
     Öte yandan Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan ön hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Suların tamamen çekilmesinin ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de katılacağı çalışmayla hasar tespit çalışmalarına başlanacağı kaydedildi.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.