SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir TSO'dan asgari ücret açıklaması

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Orhan Torun, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarının hızla tamamlanması ve çalışanların enflasyona karşı korunması gerektiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2021 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2021 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir TSO'dan asgari ücret açıklaması

Torun; bu noktada çalışan ve işveren arasında dengeyi koruyacak, enflasyonun üzerinde makul düzeyde bir asgari ücret zammından yana olduklarını belirtti.Ücretlilere yönelik gelir vergisi dilimlerinin, sadece asgari ücretlileri kapsayacak şekilde değil, tüm gelir gruplarını kapsayacak şekilde cari asgari ücret artışı dikkate alınarak güncellenmesi. Asgari ücretin hakkaniyetli şekilde belirlenmesinin üretici, çalışan ve devlet arasındaki gelir paylaşımının göstergesi olduğunu vurguladı.
İşverenler olarak işletmeleri ayakta tutabilmek ve istihdama devam edebilmek için, işçilerin de yaşam standartlarını insani şekilde devam ettirebilmesi için öngörülebilirlik istediklerini söyleyen Torun:
-İşvereni ve işçiyi koruyan,
-Enflasyon ile erimeyen,
-İşverene vergi yükü oluşturmayan,
-Asgari ücret desteğine sahip bir Asgari Ücret Sistemi ve Tutarı belirlenmeli,
-Emek ve alın teriyle çalışanlar desteklenmeli.
Ayrıca “yüksek enflasyon ve yüksek faiz oranlarıyla mücadele ettiğimiz böylesine zor bir dönemde asgari ücret üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi hem çalışanlarımız hem de işletmelerimiz için kritik önem arz etmektedir” açıklamasını yaptı.
Ayrıca asgari ücret üzerinden kaldırılacak olan prim ve vergi yükleriyle birlikte, gelir vergisi dilimlerinde yapılacak düzenleme tüm çalışanlar açısından dolaylı olarak gelir artışı sağlayacaktır. İşverene asgari ücret desteğinin artırılması ve işverenin üzerindeki maliyetlerin hafifletilmesi bizleri de rahatlatacaktır.” Dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.