SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir sivil havacılığın başkenti olma yolunda

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç,Yenişehir Uluslararası Havaalanı'nın sivil havacılık alanında bir merkez olacağını belirtti. Havaalanında incelemelerde bulunan Ödünç, "Sivil havacılık, öğrencilere, gençlere, merak duyan herkese öğretilebilir. Bursa için hava taksi uygulaması da olabilir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2021 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2021 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir sivil havacılığın başkenti olma yolunda



ÖZEL HABER- ERTAN ADANA

"YENİŞEHİR'İN POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLMELİDİR"
Pandemi nedeniyle uzunca bir süredir uçuşlara kapalı kalan Yenişehir Uluslararası Havaalanı'nda, sivil havacılık çalışmaları için girişimler başladı. AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Yenişehir'e gelerek havaalanında açıklama yaptı. Ödünç, "Bursa sivil havacılığın başkenti olmalı. Buradaki çalışmaları çok ileri bir seviyeye getirmeye çalışacağız. Burası, gençlerimiz, çocuklarımız ve öğrencilerimizin uçabildiği bir merkez olacaktır" dedi. Ödünç, sivil havacılığın geliştirilmesi yönündeki çalışmalara destek veren Bursa Valisi Yakup Canbolat, Kaymakam Suat Seyitoğlu ve Belediye Başkanı Davut Aydın'a teşekkür etti.



"SİVİL HAVACILIK ALANINDA ÖNEMLİ BİR GELİŞME"
Kaymakam Suat Seyitoğlu da Yenişehir Uluslararası Havaalanı'nda sivil havacılık çalışmaları konusunda önemli bir adım atıldığını vurguladı. Seyitoğlu, "Osmanlı'nın ilk başkenti Yenişehir yine bir ilki yapıp sivil havacılık alanında da ilk adımı atacak" dedi. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise "Yenişehir sivil havacılığın başkenti olacaktır. İnşallah Yenişehir Havaalanı, hak ettiği yeri bulacaktır. İlk olarak Ramazan Bayramı öncesi uçuşların tekrar başlaması kararı alınmıştı. Bugün de sivil havacılık konusunda bir aşama kaydedildi. Bu konuda da emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Yenişehir Uluslararası Havaalanı'nda hareketlilik artıyor. Önce, Ramazan Bayramı öncesi 3 ile uçuşların başlayacağı haberinin geldiği Yenişehir Havaalanı'nda, sivil havacılık konusunda çalışmalar yapılmasıyla ilgili girişimler başladı.



"SİVİL HAVACILIK İÇİN GİRİŞİMLER YAPIYORUZ"
     AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Yenişehir Havaalanı'na gelerek ilçeli yetkililerle görüştü. Yenişehir kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Davut Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, MHP İlçe Başkanı Arif Eren ve havaalanı yetkilileriyle görüşen Ödünç, sivil havacılık faaliyetleri için girişimler yaptıklarını açıkladı.
     Bursa'nın sivil havacılığın başkenti olması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Ödünç, "Uludağ Havacılık yönetimi, sivil havacılığı geliştirmeyi planlıyor. Yenişehir Havaalanı'nda bu yönde çalışmalar yapılacak. Gençlerin, uçmaya meraklı herkesin arasında bu hobinin yaygınlaştırılması gerekir. Bursa için hava taksi uygulaması bile olabiliri. Havaalanının bol uçuşların yapıldığı bir noktaya ulaşacağına inanıyoruz" dedi.



"ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR"
     Yenişehir kaymakamı Suat Seyitoğlu da Ramazan Bayramı öncesi Trabzon, Erzurum ve Muş'a seferlerin tekrar planlandığını hatırlattı. Kaymakam Seyitoğlu, "Bugün de sivil havacılık alanında önemli gelişme yaşanıyor. Bu yöndeki çabalar bizleri heyecanlandırıyor. Milletvekili Atilla Ödünç Bey ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle önemli adımlar atılıyor" diye konuştu.



"KURSLAR VERİLECEK UÇUŞLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK"
     Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise Yenişehir'in sivil havacılığın başkenti olmayı hak ettiğini vurguladı. Başkan Aydın şunları kaydetti: "Önce Ramazan Bayramı öncesi 3 ile seferlerin yeniden başlaması kararı alındı. Ardından bugün Milletvekili Atilla Ödünç sivil havacılık müjdesi verdi. Öğrencilere burada kurslar verilebilecek, uçuşlar gerçekleştirilecek."




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.