SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir Sanayi Çarşısı bölgeye hizmet veriyor

1967 yılından itibaren dükkânların peyderpey açıldığı Yenişehir Sanayi Sitesi, yarım asırdan fazla zamandır hem ilçeye hem bölgeye hizmet veriyor. Sonraki yıllar, sayıları artan tamirci dükkânları, araç sahiplerinin uğrak yerlerinden biri olma özelliğini koruyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir Sanayi Çarşısı bölgeye hizmet veriyor

ÖZEL HABER - EBRU ERGÜL



"ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN MÜŞTERİ GELİYOR"
1990'lı yıllarda çevre il ve ilçelerde sanayi sitelerinin kurulmasıyla durgunluk dönemine giren Yenişehir Sanayi Çarşısı, eski canlı günlerine yeniden kavuşuyor. Bölgenin geçmişteki kendine özgü hareketliliği son yıllarda artış kaydediyor. Teknolojik gelişmelere ayak uydurabilen kimi esnafın kendini geliştirmesi ve kurumsallaşmayı başarabilmesi sayesinde yeni bir atılım yaşanıyor. Halen Yenişehir Sanayi Çarşısı'na İnegöl, İznik, Bilecik, Bilecik Osmaneli ve Gürsu'dan müşteriler geliyor.



"YENİ BİR ATILIM DÖNEMİNE GİRİLDİ"
Yenişehir Sanayi Çarşısı esnafından Vedat Aşık, bölgenin bugünlerde gerekleştirilen yeniliklerle atılıma geçtiğini vurguladı. Kimi esnafın yenilik ve gelişimi hedeflediğini ve bunda da başarılı olduğunun altını çizen Aşık, "Yaklaşık 10 yıldan bu yana Sanayi Çarşısı'nda yenilik rüzgârları esiyor. Kimi esnaf arkadaşlar, kendilerini geliştirip teknolojiye ayak uydurmasını bildiler. Beraberinde kurumsallaşma sayesinde yeni bir atılım dönemi içine girildi" dedi.



     Oto tamirci, traktör tamircisi, oto kaporta ve boya, tornacı, oto elektrikçi, radyatörcü, egzozcu, rot balansçı, pompacı, yağcı, oto frenciden oluşan 220 esnafın bir arada bulunduğu Yenişehir Sanayi Çarşısı eski günlerine geri dönüyor. Esnaf, gelişen teknolojiye uyum sağladıkça Sanayi Çarşısı'nın ayakta kalma gücü daha da artırıyor.
     1967 yılında Çayır Mahallesi'nin kıyısında birkaç dükkânla hizmet vermeye başlayan Yenişehir Sanayi Çarşısı, zemine İncirli malzemesi dökülüp bataklığın kurutulmasıyla giderek genişlemeye başladı. Belediyenin parselasyon çalışmasının ardından başvuru yapanlar arasında kura çekilip arsa sahiplerine yerleri verildi. Bölge, doğudan batıya doğru hızla genişledi.



   Sanayi Çarşısı esnaflarından oto yedek parçacı Vedat Aşık, yarım asrı aşkın süredir bölgenin önemini hep koruduğunu anlattı. Aşık şunları kaydetti: "Demirciler buranın ilk esnafıymış. O zamanlar otomobil, otobüs gibi araçlar fazla yokmuş, ancak at arabalarında demir işçiliği fazla olduğu için demirci esnafı burada işbaşı yapmış. Ardından oto tamircisi ve kasacılar da dükkân açmışlar. 1978 ile 1995 yılları arasında ciddi sıçrama yapmış Sanayi Çarşısı. Bursa merkez, İnegöl, Gürsu, Bilecik ve İznik'ten müşteriler gelmeye başlamış. Çünkü o il ve ilçelerde bizdeki gibi Sanayi Çarşısı henüz kurulmamış. Gelenler tüm işkollarının bir arada, aynı bölgede olmasından ötürü işlerini çok daha kısa sürede hallettirebiliyorlarmış.



   Yenişehir Sanayi Çarşısı kısa sürede bir cazibe merkezi olmuş. Müşteriler geldikçe, bu bölge ticari kazanç merkezi niteliği kazanmış. Yaşam standardı yükselmiş. Skoda tamircisi babamın 11 çırak ve kalfası vardı. Komşu Şevket İşsever Usta'nın dükkânında 17-18 çırak ve kalfası çalışıyordu. O günün koşullarını bugüne uyarlarsak, dükkânlar küçük çaplı bir fabrika gibi hareketliymiş. 1990'lardan itibaren çevre il ve ilçelerde toplu olarak esnafın faaliyet gösterdiği sanayi siteleri kurulmaya başlandı. Bu yüzden Yenişehir Sanayi Sitesi'nin müşteri sayısı oldukça azaldı. Ancak 2012 yılından itibaren esnafın kendini geliştirmesi, teknolojik gelişmelere ayak uydurması ve kurumsallaşması sayesinde yeni bir atılım gerçekleşti. Halen Yenişehir Sanayi Çarşısı'na günümüzde İnegöl, İznik, Bilecik, Bilecik Osmaneli ve Gürsu'dan müşteriler geliyor."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.