SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir Pazarı'nın gözdesi: Hamsi

Salı günleri kurulan Yenişehir Pazarı'nda balıkçı tezgâhlarındaki yerini koruyan hamsinin kilosu 25 liradan satıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2021 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2021 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir Pazarı'nın gözdesi: Hamsi

"HEM UCUZ HEM DOYURUCU"
Yenişehir Salı Pazarı'nda açılan balıkçı tezgâhlarında yerini alan Karadeniz hamsisi sofralardaki vazgeçilmez yerini koruyor. Kilosu 25 ile 30 lira arasında değişen hamsiler, Yenişehirliler için her zamanki gibi birinci tercih oluyor. Pazarda tezgâh açan balıkçı Osman Gören, "Yenişehirlilerin tercihlerinin başında hamsi geliyor. Yanında yarım kilo istavrit ya da çinekop alıyorlar. Hamsi hem ekonomik hem doyurucu olmasının yanında tüketim alışkanlığından dolayı tercih ediliyor" dedi.

"LODOS FIRTINASI ETKİLİ OLDU"
Doların yükselmesinden ötürü yalnızca buzlu balığın fiyatının yükseldiğini söyleyen balıkçı Osman Gören, kilo satış fiyatının 12,5 liradan 15 liraya yükseldiğini belirtti. Son günlerdeki lodos fırtınası yüzünden denizde avlanılamayan çinekopun fiyatının 35 liradan 50 liraya, barbunun 30-40 lira olan fiyatının ise 50 liraya çıktığını anlatan Gören, "Lodosun etkisini kaybetmesiyle fiyatlar tekrar piyasa değerlerine gerileyecektir" diye konuştu.

 
Sarıbalık 30 lira, levrek 70 lira, Ayvalık deniz çuprası 55 lira, sarıkanat istavrit 20 lira, mezgit 30 lira ve uskumru 25 liradan alıcı buluyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.