SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir Ovası'nda buğday hasadı başladı

Yenişehir'de ayın son haftasına kadar sürecek buğday hasadı, bazı çiftçilerin tarlalarında başladı. Tarlalarını hasat ettiren ilk çiftçilerden Necdet Şahin elde ettiği buğdayın rekolte ve veriminden son derece memnun olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2021 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2021 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir Ovası'nda buğday hasadı başladı



Özel Haber: Erhan KOÇAK

Arazilerin dönümüne 500 ile 700 kilo arasında değişen rekolte elde edilen Yenişehir Ovası'nda buğdayın tonu 2 bin 300 lira ile 2 bin 500 lira arasında alıcı buluyor. Çiftçiler, hasat ettirdikleri ürünlerini ilçedeki tüccarlara ve un fabrikalarına satıyorlar.
Yenişehirli çiftçilerden Necdet Şahin, bu yıl yağışların yeterli olduğunu söyledi. Çiftçi Şahin, "Yağış mevsiminde yağmurlar sayesinde buğdayların gelişimi iyi yönde gerçekleşti. Ayrıca geçen ocak ayının ortalarında başlayan kar yağışının da olumlu etkisini gördük" dedi.
Bu yıl ilk kez Yağlı Tohumlar Kooperatifi tarafından ortaklarına verilen buğday tohumunu ektiğini anlatan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tohumdan ektiğim kıraç bölgedeki tarlamdan dönüm başına 500 kilo rekolte elde ettim. Verimli taban arazimde ise rekolte 700 kiloya kadar çıktı. Arazilerimde yetiştirdiğim buğday ürününden ve kazancımdan memnun kaldım" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.