SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR ORMAN YANGINLARINA HAZIR

Yenişehir Orman İşletme Şefliği bünyesindeki Yangın İlk Müdahale Ekibi, Bilecik yolu üzerindeki binasında orman yangınlarına müdahale için hazır bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2021 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR ORMAN YANGINLARINA HAZIR



ÖZEL HABER: ERTAN ADANA
"ORMANLARIN YAKININDA ATEŞ YAKMAYIN"

     1 Mayıs'tan itibaren Yenişehir'de, 15 görevliden oluşan Yangın İlk Müdahale Ekibi 7/24 gelecek ihbarlar için teyakkuza geçti. 112 ya da 177 numaralı hatlardan telefonla ihbarların yapıldığı hatırlatılarak bu konuda vatandaşlardan duyarlılık göstermeleri istendi. Ormanlara yakın bölgelerde rüzgârlı ya da rüzgârsız havalarda her ne nedenden olursa olsun ateş yakılmaması gerektiği vurgulandı.



"GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINDI"
Yenişehir'de geçen yıl kayda değer bir orman yangını olmadığını belirten yetkililer, 2019 yılında büyük bir orman yangını yaşandığını hatırlattılar. Bu yıl vatandaşların duyarlı ve sorumlu davranmaları sayesinde orman yangını yaşanmamasını hedeflediklerini dile getiren yetkililer, ilçede bu doğrultuda gerekli tüm önlemlerin alındığına dikkat çektiler.
 
     Havaların ısınmasıyla birlikte ormanlardaki yangın tehlikesinin üst düzeye çıkması bu yönde daha duyarlı olunmasını zorunlu kılıyor. Yenişehir'de de Orman İşletme Şefliği tarafından olası yangınlar için gerekli tüm hazırlıklar yapılıp önlemler alındı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da orman yangınlarına karşı vatandaşlar uyarılırken, orman yangınları konusunda herkesin son derece duyarlı davranması gerektiğini belirtildi.


         
     1 Mayıs'tan itibaren ilçede 15 kişiden oluşan Yangın İlk Müdahale Ekibi 7/24 gelecek ihbarlar için teyakkuza geçirildi. 112 ya da 177 numaralı hatlardan telefonla ihbarların yapıldığı hatırlatılarak bu konuda vatandaşlardan duyarlılık göstermeleri istenirken, Hayriye Köyü'ndeki su toplama havuzu yangın söndürme helikopterlerinin su almasını sağlayacak şekilde hazırlandı. Bunun yanında Subaşı Köyü'ndeki Orman Yangın Kulesi'nden ilçenin ormanları 24 saat boyunca aralıksız olarak gözlenmeye başlandı.



     Yangın tehlikesinin azaldığı kasım ayının ortalarına kadar, herkesin son derece dikkatli olmasını isteyen yetkililer şunları kaydetti: "Orman yangınları daha çok gece üşüyen çobanların yaktıkları ateşten çıkıyor. Piknik alanlarında yakılıp söndürülmeden bırakılan ateşler de büyük tehlike yaratıyor. Anız ateşleri de ormana sıçrarken, ormanlık alanlara atılan çöpler de yangınlara davetiye çıkarıyor. Çöplerin içindeki cam kırıkları ve şişeler, güneşin altında mercek etkisi yaratıp yangını başlatabiliyor. Vatandaşlarımızın içtikleri sigaranın tam söndürülmeden atılması yüzünden bile orman yangınlarının başladığını unutmamasını ve çok dikkatli olmalarını bekliyoruz."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.