SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR MİLLİ EĞİTİM'İN MÜZESİNDE GEÇMİŞE YOLCULUK

Geçen yıl, Şehit Yunus Bal Ortaokulu'na taşınan Yenişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, eski yıllarda eğitim ve öğretim çalışmalarında kullanılmış olan makinelerin sergilendiği bir müze oluşturuldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2021 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2021 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR MİLLİ EĞİTİM'İN MÜZESİNDE GEÇMİŞE YOLCULUK

ÖZEL HABER:ERTAN ADANA

PROJEKTÖR, SES SİSTEMİ, DAKTİLO...


    Yenişehir'de, geçmişleri yıllar öncesine değin uzanan eğitim ve öğretimde kullanılan araç gereçler ve makineler, mini bir müzede bir araya getirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün binasında oluşturulan mini müze, ziyaretçilerini adeta geçmişe bir yolculuğa çıkarıyor. Projektör, yün eğirme makarası, voltaj regülatörü, fotoğraf baskı makinesi, sinema makinesi, ses sistemi, daktilo, teksir makinesi, slayt projektörü ve tripodların sergilendiği müze büyük ilgi çekiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelenler eski zamanlara ait makineleri uzun uzun inceleyerek bugünkü teknoloji ürünleriyle karşılaştırıyorlar. 

"MAKİNELER KORUMA ALTINDA"

Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, makinelerin Yenimahalle'daki yeni binasına taşınan Osmangazi Lisesi'nden temin ettiklerini anlattı. Mini müzenin beklenenden daha çok ilgiyle karşılandığını vurgulayan Ayaz, "Bu makineler, temizliği ve bakımları yapılıp müzedeki yerini aldı. Böylece eski yılların eğitim ve öğretim koşullarını gözler önüne seren makineler koruma altına alınmış oldu. Yanı sıra öğrencilerimiz ve o yıllara tanık olmamış kişiler, müzeyi gezip makineleri incelerken geçmişle bugünün imkânlarını kıyaslayabiliyorlar " diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.