SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR KİTAP OKUYOR

Geçen yıl, Yenişehir İlçe Halk Kütüphanesi'nden 4 bin 400 kişinin, 7 bin 761 emanet kitap aldığı belirtildi. 6 bin 122 üyesi bulunan kütüphaneden her geçen gün daha çok kişinin yararlanması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2021 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2021 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR KİTAP OKUYOR

ÖZEL HABER:ERTAN ADANA

"KİTABA İLGİ ARTIYOR"


     Yenişehir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü ve İlçe Halk Kütüphane Müdür Vekili Turgut Sevinç, emanet kitap alan vatandaşların sayısındaki artışa dikkat çekti. İlerleyen günlerde bu sayının daha da artmasını beklediklerini söyleyen Sevinç, kitaba ve kütüphaneye gösterilen ilgiye işaret etti. Özellikle pandemi döneminin başından itibaren, evlerde kitap okuma alışkanlığının kazanıldığını vurgulayan Sevinç, " Gün geçtikçe daha çok Yenişehirlinin kitapla dostluk kurmasını bekliyoruz. Kütüphaneye üye olup diledikleri kitabı emaneten alarak evlerine götürebilirler" dedi.

"ÇOCUKLAR KÜTÜPHANEYE YÖNLENDİRİLMELİ"

     Aile büyüklerinin, çocuklarını kütüphaneye yönlendirmelerini isteyen Sevinç, "Herkese bu olanağı en iyi bir biçimde değerlendirmesini, bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu. 3 katlı yeni binasına taşınan kütüphanenin toplam 520 metrekare alana sahip olduğunu anlatan Sevinç, kitap sayısının ise 35 bin 173 adede yükseldiğine dikkat çekti. Ülke genelinde yayınlanan toplam 259 adet dergiye de kütüphanede ulaşılabildiğini söyleyen Sevinç, "Kitapla olan dostluğumuzun artarak sürmesini diliyoruz" dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.