SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir Kılavuz Turizm törenle hizmete açıldı

Yenişehir İlçe Vaizi Kasım Kaya'nın oğlu İsmail Kaya tarafından kurulan Kılavuz Turizm'in açılışı gerçekleştirildi. Yapılan konuşmalarda işyerinin ilçeye katkısından söz edildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2022 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2022 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir Kılavuz Turizm törenle hizmete açıldı

Dua ve ilahilerle gerçekleştirilen açılış törenine başta Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Koç, Belediye Başkan Vekili Mesut Bedel, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. 

Yenişehir yeni bir işyeri daha kazandı. İlçe Vaizi Kasım Kaya'nın oğlu İsmail Kaya tarafından kurulan Kılavuz Turizm'in açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Koç, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Yenişehir Belediye Başkan Vekili Mesut Bedel, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse, İYİ Parti İlçe Başkanı Ercan Özel, Saadet Partisi İlçe Başkanı Adem Beyazıt, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ümit Yılgın, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Fuat Yaman, daire amirleri. sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Açılış törenine katılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Koç, işyerinin hayırlı olmasını temenni etti.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan da konuşmasında şunları kaydetti: "Burada olmak benim için çok büyük bir şeref. Çok kıymetli hocam, yıllardır Allah yolunda hizmet ediyor, hala hizmet etmeye devam ediyor. Hizmetini katlanarak büyütmek amacıyla yeni bir hizmet koluna daha girdi. Ne mutlu ki bu yolda kendini bu yolda hizmetkar olarak seçmiş, bu yolda hizmetini devam ettiriyor. Buradaki bütün hemşerilerimizi taşımak imkanı bulur. Çok ayrı bir anlayış, çok ayrı bir yaşam şekli. İnsanın fiziki ve ruhen beslenmeye ihtiyacı var. En önemli taraf maneviyat. Maneviyatımızı destekleyen en önemli güçler de işte buradaki yetişmiş güzel insanlar. Bu güzel insanların Yenişehir'de olması çok farklı bir ayrıcalık ve özellik. Ruhumuzu her zaman besleme noktasında destek olan güç veren akıl veren yardım eden bu kardeşlerimizden Allah razı olsun. Maneviyat deyince insanlar, maalesef maddiyatı ön plana geçirerek maneviyatı arka plana atmaya başladı. Ama kültürümüzün ama dini bilginin ve yaşantının eksikliğiyle ortaya çıkıyor. Bugün manevi eksikliği giderecek bu gibi kişi ve kurumlara ihtiyaç var. Anasına babasına saygı duyan, vatanını milletini seven, bayrağını seven millete ihtiyaç var. Bu millet de manevi değer oluşur. İşte manevi değerlerimizin güçlenmesi noktasında açılan bu kurumun Allah daha fazla büyüyerek gelişmesini nasip etsin. Helal yoldan bol bereketli paralar kazansın ve Allah yolunda harasın inşallah. Ben inanıyorum ki Yenişehir hemşerilerimiz hatta Bursalı hemşerilerimiz bu kardeşlerimizin destekçisi olacak, Yenişehir'e başta olmak üzere manevi anlamda önderlik yapacak, inşallah daha güzel günler İsmail ile devam edecek. Allah hayırlı ve mübarek etsin, hayırlı olsun inşallah."
Yenişehir Belediye Başkan Vekili Mesut Bedel ise şunları söyledi: "İsmail kardeşimiz Yenişehir'de yeni bir yol yeni bir çığır açacak. Kılavuz Turizm'in hem Yenişehir'in tanıtımı hem Yenişehirli vatandaşlarımıza hizmet açısından çok güzel işler yapacağına inancımız tamdır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Dua ve ilahilerin ardından açılış kurdelesi kesildi. Törene katılan konuklar işyeri sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulundular.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.