SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR'E MODERN SANAYİ SİTESİ GELİYOR

Yenişehir Subaşı Köyü yakınlarında kurulması için çalışmaların devam ettiği Modern Sanayi Sitesi Projesi planlandığı biçimde yürüyor. Subaşı Köyü yakınlarındaki 321 dönümlük arazide 600 adet sondaj kuyusunun açıldığı proje kapsamında jeolojik zemin etüdü çalışmaları tamamlanmıştı. Jeofizik zemin etüdü çalışmalarına ise önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2021 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2021 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR'E MODERN SANAYİ SİTESİ GELİYOR



Özel Haber: Ertan ADANA

     Projeyle ilgili gelişmeler, Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın (YTSO) bünyesinde kurulan Yenişehir Sanayicileri Kooperatifi'nin mali genel kurulunda anlatıldı. Genel kurulda sanayi yatırımlarının önemi vurgulandı. İş dünyasının 'Yenişehir'de yüzyılın projesi' olarak nitelediği modern bir anlayışla inşa edilecek sanayi sitesinin kuruluş çalışmalarını organize eden Yenişehir Sanayicileri Kooperatifi'nin (YESAN) genel kurulu Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel kurulda Orhan Torun başkanlığındaki yönetim kurulu değişmedi. İşsizlik nedeniyle göç yaşandığını belirten Torun, projenin yaklaşık bin 200 kişilik bir istihdam yaratacağının hesaplandığını ifade etti.



"YATIRIMCIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"
     Genel kurula Belediye Başkanı Davut Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, MHP İlçe Başkanı Arif Eren, siyasi partilerin ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. Toplumun her kesiminin ihtiyaç duyduğu desteği yönetim olarak sağlamaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Davut Aydın, sanayi yatırımları alanında da gerekli hassasiyeti gösterdiklerinin altını çizdi. Aydın, bu gibi projelerin hayata geçmesi için kendilerine düşen görevi yerine getirme gayreti içinde bulunduklarını kaydetti.



     Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Orhan Torun,  Oda bünyesinde kurdukları Yenişehir Sanayicileri Kooperatifi'nin (YESAN) 80 üyesinin başvurusunun onaylandığını ve yedekte bekleyen üyelerin de olduğunu belirtti. Kayıtların dolduğunu söyleyen Torun, "Tofaş, Ford ve Reno gibi otomotiv sektörünün yan sanayinde faaliyet gösteren 15 firma üyemiz oldu. Üyelerimizin arasında sayıları 20'ye ulaşan kalıp, ayna, cam, metal işleme makineleri imalatı yapan firmayla, İnegöl'deki mobilya ihracatçıları da bulunuyor" dedi.



     Modern sanayi sitesinin inşasıyla ilgili çalışmalar planlandığı biçimde sürdüğünü ifade eden Torun, "Subaşı Köyü yakınlarındaki 321 dönümlük arazide 600 adet sondaj kuyusu açıldı jeolojik zemin etüdü çalışmaları tamamlandı. Jeofizik zemin etüdü çalışmalarına ise önümüzdeki günlerde başlanacak" diye konuştu.
     Modern sanayi sitesini, yüzyılın projesi olarak niteleyen YTSO Başkanı Torun, "YESAN'a üye olan kooperatif ortaklarına, mevcut arazide belirlenen arsaların satışı gerçekleştirildi. Bölgede 648, bin 296, bin 944 ve 2 bin 592 metrekarelik işyerleri inşa edilecek. Bu arsalara, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı altyapı, yeşil alan gibi çalışmalarda kredi desteği sağladı" diye konuştu.



"İŞSİZLİĞE KÖKLÜ ÇÖZÜM"
     Modern sanayi sitesinin ilçeye önemli katkıları olacağını ifade eden Torun, sanayicilere modern iş yerlerinde üretim yapma olanağı sunulurken, istihdama da ciddi katkılar sağlanacağını vurguladı.
     Projenin yaklaşık bin 200 kişilik bir istihdam yaratacağının hesaplandığını dile getiren Torun sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçemizin özellikle tarımsal faaliyetleri zayıf olan köylerinden, işsizlik nedeniyle büyük şehirlere göç yaşanıyor. Doğup büyüdüğü köyünden ayrılanlar, fabrikalarda işçi olarak çalışıyorlar. Bu projenin göçü önlemesinin yanında tersine göçü de başlatacağını düşünüyoruz. Büyük şehirlere göç eden Yenişehirliler, memleketlerine geri dönebilecekler" diye konuştu.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.