SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir’den dünyaya maden ihracatı başlayacak

 Meyra Maden, Kirazlıyayla Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi Projesi’nde bu yıl içerisinde üretime başlama hedefiyle çalışmalarına hız kazandırdı. En az 110 kişinin çalışacağı tesis faaliyete geçtiğinde, Yenişehir, dünyaya tarımsal ürünlerle birlikte metalik maden ihraç eden bir ilçe olarak da sesini duyuracak.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2021 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2021 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir’den dünyaya  maden ihracatı başlayacak

KAAN KOÇAK
 

 İŞE ALIM SÜRECİNE MAYIS AYINDA BAŞLANACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’ne karşı açılan davaların kurumlar lehine sonuçlanmasının ardından Meyra Maden, inşaat çalışmalarına hız kazandırdı. 2021 yılı içerisinde üretime geçmeyi hedefleyen tesisin, işletme dönemine yönelik mesleki eğitimler ve ardından işe alım sürecine mayıs ayında başlamasının planlandığı belirtildi. Çalışanların tamamına yakınını yöreden istihdam etmeyi amaçlayan Yerel İstihdam Programı’nın ayrıntılarının da nisan ayında kamuoyuyla paylaşılacağı şirketin sosyal medya hesaplarında duyuruldu.

İSTİHDAM VE MAL ALIMINDA ÖNCELİĞİMİZ YENİŞEHİR OLDU

Meyra Maden Genel Müdürü Sümeyra Eşgün, projenin yalnızca Yenişehir ve Bursa bölgesi için değil, Türkiye madencilik sektörü için de önemli olduğunu ve 2021 yılında ülke ekonomisine kazandırılacak az sayıdaki tesisten biri olacağını ifade etti. Meyra Genel Müdürü Sümeyra Eşgün, Köylere ve yöre ekonomisine doğrudan katkı sağlamayı çok önemsediklerini anlatan Eşgün, "Hem istihdam hem de mal ve hizmet alımında Yenişehir’le yakın çevresine daima öncelik verdik. Faaliyetlerimize ara verdiğimiz süre içerisinde bile kimseyi işten çıkarmadık ve işe alımda yöre insanına öncelik verdik" diye konuştu. 

1- MEYRA 3.png

1- MEYRA 2.JPG
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.