SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'den adeta tarih fışkırıyor

Osmanlının ilk başşehri Yenişehir, eski dönemlere ait yaşam izleriyle de yerli ve yabancı doğa gezginlerinin ilgisini çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2021 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2021 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir'den adeta tarih fışkırıyor

Yenişehir'e bağlı Marmaracık Köyü'nün eski yerleşim alanında bulunan 2 bin yıllık çarşının kalıntılarının olduğu bölge doğa gezginlerinin uğrak yeri haline geldi. Olimpos Doğa Gezginleri takım lideri Levent Erbab, “2 bin yıllık tarihi olan bu güzel yere 40 kişilik grubumuz ile geldik. Gerçekten görülemeye değer eşsiz bir yer tüm Türkiye’deki doğaseverleri buraya davet ediyorum" dedi.

Olimpos Doğa Gezginleri takım lideri Levent Erbab, “Geldiğimiz yer Bursa Yenişehir, Marmaracık köyünün yaklaşık 3 km güneyinde yer alan eski yerleşim alanı. Ermenilerle Türkler arasında yapılan savaştan sonra bölgeyi terk eden Ermenilerin evlerinin bulunduğu köy hala ziyaret edilebilir durumda. Ermeni tekfurluğu konumundaki köyde bulunan 2 bin yıllık çarşının kalıntıları da bölgenin en kalabalık yerleşim yeri olduğunu gösteriyor. Fikirtepe türü çanak çömlek parçalarının yanı sıra İlk Tunç Çağı’na tarihlenen Yenişehir ve İnegöl gri türlerin çanak çömlek parçaları da yine bu köyde bulundu. Bizlerde tarihi açıdan büyük önem arz eden bu güzel yerde buluştuk. Bulunan 2 bin yıllık çarşının olduğu burada tamamen doğal ürünlerden oluşan bir kahvaltı gerçekleştirerek gezme fırsatı yakaladık. Bizlere bu fırsatı sunan Fahri Çelebi kardeşimize de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.