SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'de yeni ürünler deneniyor

Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yeni cins barbunya kurufasulyesi ve buğday ekimleri yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2022 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2022 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir'de yeni ürünler deneniyor

TOHUMLAR ESKİŞEHİR'DEN
Yenişehir'de 10 dönüm alana barbunya kuru fasulyesi, 2 dönüm alana da yerli buğday çeşitlerinin deneme ekimi yapıldı. Barbunya kuru fasulyesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden, buğday ise Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden getirtildi.
 
"GELİŞİMLERİ OLDUKÇA İYİ"
Ürünlerin bugüne kadarki gelişimlerinin oldukça iyi olduğunu belirten Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Teknikeri Sabri Gül, "Verim ve kaliteye bakılıp uygun görülürse Yenişehirli çiftçilerimize bu tohumlardan kullanmalarını tavsiye edeceğiz" dedi.

 
"HASAT GÜNÜ BEKLENİYOR"
Deneme ekimlerinin yapıldığı arazilerde gerekli bakım ve kontrollerin Müdürlük olarak kendileri tarafından takip edildiğini ifade eden Gül sözlerini şöyle tamamladı: "Deneme ekimleri ürünlerimiz iyi bir gelişim gösteriyor. Hasadı bekliyoruz."
 

 
Yenişehir Söylemiş Köyü'nde 10 dönüm alana barbunya kuru fasulyesi, 2 dönüm alana da yerli buğday çeşitleri ekildi. Barbunya kuru fasulyesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden, buğday ise Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden getirtildi.
Söylemiş Köyü'ndeki arazilerde ekilen ürünlerin bugüne kadarki gelişimlerinin çok güzel olduğunu belirten Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Teknikeri Sabri Gül, "Verim ve kaliteye bakılıp uygun görülürse Yenişehirli çiftçilerimize bu tohumlardan kullanmalarını tavsiye edeceğiz" dedi.
İl Tarım Müdürlüğü'nün yerli ve milli olarak geliştirdiği barbunya kurufazulyesinin deneme amaçlı ilçede ekildiğini ifade eden Gül, "Öte yandan buğday tohumlarının içinde ise yerli çeşitler de var. Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden temin ettiğimiz buğday çeşitlerinden verim ve kalitesi yüksek olanları çiftçimize önereceğiz" diye konuştu.
     Barbunya kuru fasulyesiyle buğday ürünlerinin deneme ekimlerinin yapıldığı arazilerde gerekli bakım ve kontrollerin Müdürlük olarak kendileri tarafından takip edildiğini ifade eden Gül sözlerini şöyle tamamladı: "Deneme ekimleri ürünlerimiz iyi bir gelişim gösteriyor. Hasadı bekliyoruz."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.