SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR'DE YENİ UFUKLAR

Yenişehir'de 400 yıllık geçmişe sahip Sinanpaşa Külliyesi’nde gerçekleştirilen Sinanpaşa Medresesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi Projesi bugüne değin birçok girişime ev sahipliği yaptı. Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı’nda (BEBKA) Genel Sekreteri M. Zeki Durak, ilçeye gelerek Belediye Başkanı Davut Aydın'dan ayrıntılı bilgiler aldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2021 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2021 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR'DE YENİ UFUKLAR



ÖZEL HABER- KAAN KOÇAK


YENİ BİR PROJENİNSUNUMU YAPILDI

BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç Yenişehir'e gelerek Belediye Başkanı Davut Aydın'ı ziyaret ettiler. Tarihi Sinanpaşa Külliyesi'nde BEBKA ile ortaklaşa gerçekleştirilen Sinanpaşa Medresesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi Projesi'ndeki çalışmaları anlatan Başkan Aydın, ayrıca Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin Pazarlama Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Başkan Aydın, bu projenin BEBKA'ya onay için gönderildiğini ifade etti.



KONUKLARA AYRINTILIBİLGİLER VERİLDİ

Başkan Aydın, BEBKA Genel Sekreteri Durak ile TKDK Bursa İl Koordinatörü Tunç ile önemli bir görüşme yaptıklarını ifade etti. Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere yapılabilecek işbirlikleri üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Aydın, "Sinanpaşa Külliyesi'ndeki Yeni Nesil Girişimcilik Merkezi'mizde gerçekleştirdiğimiz çalışmaları yerinde gördük. Bunun yanında gerçekleştirmeyi planladığımız ve başvurularını da yaptığımız projelerimiz hakkında da ayrıntılı bilgiler aktardık" diye konuştu.



BURADAN İÇERİYE DEVAK VERELİM

     Yenişehir belediye Başkanı Davut Aydın, BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç'u ağırladı. Konuklarına ilçeyle ilgili bilgiler veren Başkan Aydın, BEBKA ile ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.
     Sinanpaşa Külliyesi'nde BEBKA ile yapılan protokol sonrası kurulan Sinanpaşa Medresesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi Projesi kapsamındaki çalışmaları yerinde inceleyen konuklara, bir de sunum yapıldı. Sunumda Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin Pazarlama Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Başkan Aydın, bu projenin BEBKA'ya onay için gönderildiğini hatırlatarak onaylanmasıyla ilçede hemen hayata geçirileceğini vurguladı.



     Başkan Aydın, kurulan Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi’nde, girişim ve yenilikçilik alanlarında fikirleri olanların, bu fikirlerini hayata geçirme olanağı bulduklarını ifade etti. Başkan Aydın, şunları kaydetti: "Koronavirüs salgının başlamasından itibaren bu merkezde 125 bin adet maske üretildi. Toplam 40 girişimci kadın ayrıca burada ev mefruşatı da üretiyorlar. Bugüne değin 30 kadın işyeri açma konusunda bilgilendirme desteği aldı. Girişimcilik eğitimlerinin sürdüğü merkezde Mutfak Atölyesi de hizmete açıldı. 350 öğrenci Maker Robotik Kodlama ve 3D yazıcı eğitimi aldı. 3 genç girişimci ise kendileri için ayrılan 3 ayrı bölümü ofis olarak kullanabiliyorlar. Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi’nde, kadın, genç ve çocuk girişimciler için eğitim, danışmanlık, atölye hizmetleri veriliyor."


















 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.