SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR'DE TIRTIL ALARMI

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçenin bazı bölgelerinde ekili ayçiçeği alanlarında ayçiçeği tırtılı zararlısının görüldüğü bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2022 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2022 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR'DE TIRTIL ALARMI

"EKİLİ ALANLARDA ZARAR SAPTANDI"
Önceki gün ilçe genelinde denetimlerde bazı bölgelerdeki ayçiçeği ekili alanlarda çayır tırtılı (Loxostege sticticalis L.) zararlısının popülasyonunun arttığı ve ayçiçeği ekili alanlarda zarar oluşturduğu tespit edildi.
 
"3 KÖYDE MÜCADELE BAŞLATILDI"

Bu nedenle Çiçeközü, Akbıyık ve Çamönü mahallelerinde popülasyon yoğunluğu tespit edilen alanlarda zararlıyla kimyasal mücadele başlatıldığı, saha çalışmaları ve konuyla ilgili bilgilendirmelerin süreceği belirtildi.
 

"HERKES TARLASINI KONTROL ETSİN"

Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, "İlçemizdeki üretim alanlarının geniş ve dağınık olması nedeniyle üreticilerimizin de kendi ayçiçeği tarlalarında kontrollerini yaparak, zararlı ile karşılaşmaları durumunda vakit kaybetmeden ilaçlı mücadele yapmaları gerekmektedir" dedi.
 
Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, ilçe genelinde denetimlerde bazı bölgelerdeki ayçiçeği ekili alanlarda çayır tırtılı (Loxostege sticticalis L.) zararlısının popülasyonunun arttığı ve ayçiçeği ekili alanlarda zarar oluşturduğunun saptandığını belirtti.


"KİMYASAL MÜCADELE BAŞLATILDI"
Aktaş, "İlçemiz genelinde ayçiçeği ekili alanlarda çayır tırtılı (Loxostege sticticalis (L.)  zararlısının  bazı bölgelerde popülasyonun arttığı ve ayçiçeği ekili alanlarda zarar oluşturduğu İlçe Müdürlüğümüz teknik ekiplerince yapılan saha kontrollerinde tespit edilmiştir. Bu nedenle 15.07.2022 tarihi itibariyle Çiçeközü,Akbıyık ve Çamönü Mahallelerinde popülasyon yoğunluğu tespit edilen alanlarda zararlı ile kimyasal mücadele başlatılmış olup saha çalışmaları ve bilgilendirmeler devam etmektedir" dedi.

İLAÇ YAPACAK ÇİFTÇİLERE UYARILAR
İlçedeki üretim alanlarının geniş ve dağınık olması nedeni ile üreticilerin kendi ayçiçeği tarlalarında kontrollerini yaparak, zararlı ile karşılaşmaları durumunda vakit kaybetmeden ilaçlı mücadele yapmalarının gerektiğini anlatan Aktaş, "Ayrıca zararlının Polifag bir zararlı olması sebebiyle üreticilerimizin ayçiçeği tarlalarına sınır konumlarda bulunan mısır, yonca, şeker pancarı gibi ürünlerini de kontrol etmeleri gerekmektedir. Zararlının 1 gün içerisinde etki gösterdiği alan büyüklüğünün yüksek olması sebebiyle ilaçlamaların ivedi şekilde yapılması önem arz etmektedir" diye konuştu.
İlaçlı mücadele yapacak çiftçileri uyaran Aktaş sözlerini şöyle tamamladı: "İlaçlı mücadele yapacak üreticilerimizin ayçiçeğinin çiçek döneminde bulunması nedeniyle ilaçlama yapılacak bölgedeki arıcılarımızı bilgilenndirmesi ve ilaçlamalarını arıların aktif olmadığı saatlerde yapması ve kullanacakları ilaçların ruhsatlı olması gerekmektedir."

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.