SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'de tarih ayağa kalkıyor

Marmara bölgesinin en eski ticaret merkezlerinden biri olan Yenişehir’in merkezindeki Arasta, Kasaplar ve Ahmet Efendi Sokaklarındaki tarihi çarşıda çatı örtü çalışması başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2022 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2022 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir'de tarih ayağa kalkıyor

Projeye desteklerinden ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da teşekkür eden Belediye Başkanı Davut Aydın, Yenişehir’deki ilk pazarın Osman Gazi’nin talimatıyla fetihten sonra 1301’de kurulduğunu hatırlattı. Başkan Aydın, “Tarihi kayıtlar göre, pazarımız 1301’den 1488’e kadar her hafta cuma günleri kuruluyordu. 1488’den sonra da devlet yönetiminin aldığı kararla Yenişehir Pazarı’nda tezgâhlar salı günü açılmaya başlandı. Özetle tam 534 yıldır ilçemizde yaşayan bir ‘Salı Pazarı’ geleneğimiz var. Tüm Bursa’yı ilçemize davet ediyoruz” dedi.     

 
Marmara bölgesinin en eski ticaret merkezlerinden biri olan Osmanlı’nın ilk başşehri Yenişehir’in merkezindeki Arasta, Kasaplar ve Ahmet Efendi Sokaklarındaki tarihi çarşıda çatı örtü çalışması başlatıldı.
 
Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, zemin yenilemesi de yapılan ilçe merkezindeki tarihi çarşı çatı örtü çalışmasını yerinde inceledi, yüklenici firmadan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Firma yetkililerinden esnaf ve vatandaşın zarar görmemesi için gerekli güvenlik önlemlerini almasını isteyen Başkan Aydın, malzeme ve işçiliğe de özen gösterilmesi uyarısı yaptı. Başkan Aydın, “Bursa Kültür Vakıflarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onaylı proje en kısa sürede bitirilecek. Proje, tarihi belediye binamızla aynı bölgede yer alan Arasta, Kasaplar ve Ahmet Efendi Sokaklarının çatıyla örtülmesini kapsıyor. İlçemizin geleneksel çarşısı olan bölgenin örtüsü bittiğinde hem vatandaşımız hem de esnafımız rahat edecek. Görüntü kirliliğinin önüne geçilecek” dedi.
Projeye desteklerinden ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da teşekkür eden Başkan Davut Aydın, Yenişehir’deki ilk pazarın Osman Gazi’nin talimatıyla fetihten sonra 1301’de kurulduğunu hatırlattı. Başkan Aydın, “Tarihi kayıtlar göre, pazarımız 1301’den 1488’e kadar her hafta cuma günleri kuruluyordu. 1488’den sonra da devlet yönetiminin aldığı kararla Yenişehir Pazarı’nda tezgâhlar salı günü açılmaya başlandı. Dolayısıyla bölgedeki ticaret geleneğini oldukça köklü. Özetle tam 534 yıldır ilçemizde yaşayan bir ‘Salı Pazarı’ geleneğimiz var. Tüm Bursa’yı ilçemize davet ediyoruz. Sebzeden meyveye, köy ekmeğinden ete balığa, kıyafetten nalburiyeye her şeyin en tazesi, en kalitelisi ve en iyisi Osman Gazi’nin şehri Yenişehir’de.”    


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.