SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'de süt analizleri başladı

Toplam 5 ilde üretilen sütlerin analiz edilmesine Yenişehir Süt Üreticileri Birliği'ne kurulan laboratuvarda başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2021 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2021 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir'de süt analizleri başladı

4 İLE BOLU DA EKLENDİ
Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'nde kurulan laboratuvarda Bursa, Adapazarı, Kocaeli ve Bilecik'in yanı sıra Bolu'da da üretilen sütlerin analizlerine başlandı. Süt Birliği'ne bu il ve illere bağlı ilçelerden getirilen sütlerin analizleri yapılıyor. Analizlerin başlaması üzerine ilçeye gelen Bursi İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Birlik Başkanı Nazif Tuna ve laboratuvarda görevli gıda teknikerinden ayrıntılı bilgiler alıp sistemin çalışmasını izledi.

"55 SANİYEDE SONUÇ ALINIYOR"
Bölgedeki toplam 5 ilde üretilen sütlerin Yenişehir Süt Birliği'ne kurulan laboratuvarda analizlerinin yapılmasının önemine değinen Aygül, başarılı çalışmalarından ötürü birlik yetkililerini kutladı. Sistemin nasıl çalıştığını anlatan Birlik Başkanı Nazif Tuna, "Laboratuvara getirilen süt numunelerinin analiz sonuçları 55 saniyede çıkarılıyor ve anında hem Bakanlığa hem de sütün üreticisine bir mesajla ulaştırılıyor" dedi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaret etti. Aygül, toplam 5 ilde üretilen sütlerin analizlerinin yapılmaya başlandığı Yenişehir Süt Birliği'nde yetkililerden sistemin çalışmasına ilişkin ayrıntılı bilgiler aldı.
Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Nazif Tuna, sistemin nasıl işlediğini anlatıp test sonuçlarının 55 saniyede alındığını vurguladı. Tuna, sonuçların Tarım ve Orman Bakanlığı ile o süt numunesini üreten çiftçiye mesajla anında bildirildiğini kaydetti.

     Kurdukları laboratuvarın bölgeye hizmet vereceğini ifade eden Tuna, analizlerde 5 ilde üretilen sütlerin protein ve yağ oranlarının belirlendiği anlattı. Tuna, "Sütlerin analizlerinin yapılması yeni bir uygulama. Bu yeni uygulamayla ilgili olarak Bakanlığımızda sistem kuruldu. Bu sistem çerçevesinde Yenişehir Süt Birliği olarak getirilen numunelerin analizlerini yapmaya başladık. Bu yıl gönüllülük esasına göre numune alımları yapılacak. İlçemize, bölge üreticilerimize ve üyelerimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

     Daha önce alınan kararla Bursa, Adapazarı, Kocaeli ve Bilecik'te üretilen sütlerin analizlerinin Yenişehir'de yapılacağını hatırlatan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, bu illere Bolu'nun da eklendiğini söyledi. Aygül yetkilileri başarılı çalışmalarından ötürü tebrik etti.






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.