SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR'DE SAFRAN HASADINA BAŞLANDI

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün geliştirdiği projeyle dikimi yapılan safranlar, düzenlenen törenle hasadına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2022 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2022 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR'DE SAFRAN HASADINA BAŞLANDI

"BAŞARILI SONUÇLAR ALINDI"
Yenişehir Papatya Köyü'nde geçen yıl dikimi yapılan safranların hasadına başlandı. Safran yetiştirilmesini yaygınlaştırma çalışmalarının Bakanlığı bir projesi olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Aygül, Yenişehir ve komşu ilçe İnegöl'de toplam 6 dekar alanda safran deneme ekimlerinden başarılı sonuç alındığını söyledi.
 
"ÇİFTÇİNİN KAZANCI ARTACAK"
Ürünlerin gelişiminin iyi olduğunu vurgulayan Aygül, "Projenin maliyetinin yüzde 75'ini Bakanlığımız, yüzde 25'ini ise çiftçi kadınlarımız karşılıyor. Bu iki bölgedeki çiftçilerimizin eline 2,5 milyon liraya yakın bir kazanç geçeceğini tahmin ediyoruz. Kooperatifler ayrıca safran yumrularını satıp gelir sağlayacaklar" dedi.
 
"TÜM ÇİFTÇİLERE ÖNERİYORUZ"
Dikimin yapıldığı tarlanın sahibi Papatya Muhtarı Orhan Yıldız da projeye emeği geçenlere teşekkür etti. Yenişehir'deki projeyi gerçekleştiren Hatunişi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tuğba Tarım ise "Bize bu olanağı tanıdıkları için tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum. Yenişehir'de olmayan bir ürünü başarıyla yetiştirdik. Tüm çiftçilerimize öneriyoruz" diye konuştu.

Hasat törenine Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bedel, Emniyet Müdürü İbrahim Özdemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kamil Oruç, Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Nuri Macun, Papatya Köyü Muhtarı Orhan Yıldız ve safran ekimi yapan çiftçiler katıldı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.