SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR'DE MODERN SANAYİYE ADIM ADIM

Yenişehir'de kurulması planlanan modern sanayi sitesinin inşasıyla ilgili çalışmalar planlandığı biçimde sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2021 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2021 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR'DE MODERN SANAYİYE ADIM ADIM

ÖZEL HABER:MUSTAFA EFE 

Subaşı Köyü yakınlarındaki 321 dönümlük arazide 600 adet sondaj kuyusunun açıldığı jeolojik zemin etüdü çalışmaları tamamlandı. Jeofizik zemin etüdü çalışmalarına ise önümüzdeki günlerde başlanacak. 

"KAYITLAR DOLDU"

    Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Orhan Torun,  Oda bünyesinde kurdukları Yenişehir Sanayicileri Kooperatifi'nin (YESAN) 80 üyesinin başvurusunun onaylandığını ve yedekte bekleyen üyelerin de olduğunu belirtti. Kayıtların dolduğunu söyleyen Torun, "Tofaş, Ford ve Reno gibi otomotiv sektörünün yan sanayinde faaliyet gösteren 15 firma üyemiz oldu. Üyelerimizin arasında sayıları 20'ye ulaşan kalıp, ayna, cam, metal işleme makineleri imalatı yapan firmayla, İnegöl'deki mobilya ihracatçıları da bulunuyor" dedi.

"YENİŞEHİR'DE YÜZYILIN PROJESİ"

     Modern sanayi sitesini, yüzyılın projesi olarak niteleyen YTSO Başkanı Torun, "YESAN'a üye olan kooperatif ortaklarına, mevcut arazide belirlenen arsaların satışı gerçekleştirildi. Bölgede 648, bin 296, bin 944 ve 2 bin 592 metrekarelik işyerleri inşa edilecek. Bu arsalara, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı altyapı, yeşil alan gibi çalışmalarda kredi desteği sağladı" diye konuştu.

"MODERN ÜRETİM ARTAN İSTİHDAM"

 Projenin yaklaşık bin 200 kişilik bir istihdam yaratacağının hesaplandığını dile getiren Torun sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçemizin özellikle tarımsal faaliyetleri zayıf olan köylerinden, işsizlik nedeniyle büyük şehirlere göç yaşanıyor. Doğup büyüdüğü köyünden ayrılanlar, fabrikalarda işçi olarak çalışıyorlar. Bu projenin göçü önlemesinin yanında tersine göçü de başlatacağını düşünüyoruz. Büyük şehirlere göç eden Yenişehirliler, memleketlerine geri dönebilecekler" diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.