SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR'DE MEZUNİYET HEYECANI

Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu 2021-2022 yılı mezunlarını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2022 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2022 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR'DE MEZUNİYET HEYECANI

EĞİTİMİN ÖNEMİ YADSINAMAZ
Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu öğrencileri törende aileleriyle birlikte mezuniyet heyecanını yaşadılar. Yenişehir Belediyesi Su Deposu Kır Bahçesi'ndeki törende yapılan konuşmalarda eğitimin önemine dikkat çekildi.
 
"OKULUN PROGRAM ZENGİNLİĞİ"
U.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Yılmaz, üniversitenin YÖK tarafından seçilen 20 araştırma üniversitesinin içinde yer aldığını belirterek, "Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu zengin programlarıyla öğrencileriyle bundan sonra da hizmetlerine devam edecek" dedi.

"YOLUNUZ AÇIK OLSUN"
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazmi İzli de öğrencilere şöyle seslendi: "İleriki yıllarda sizleri başarılı meslek sahibi, güzel işler başarmış insanlar olarak görmenin mutluluğunu yaşayacağız. Sizleri bugün yuvadan uçururken, Allah'a emanet ediyorum, yolunuz bahtınız açık olsun."
 


Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu mezuniyet heyecanını yaşadı. Yüksekokuldan mezun olan öğrenciler, düzenlenen törenle mezuniyet belgeleri, yüksek onur ve onur belgelerini aldılar.
Yenişehir Belediyesi Su Deposu Kır Bahçesi'ndeki törende yapılan konuşmalarda eğitimin önemine dikkat çekildi.
U.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Yılmaz, "Uludağ Üniversitesi 5-6 ay kadar önce YÖK tarafından 20 araştırma üniversitesi seçildi. Yenişehir Yüksekokulumuz zengin programlarıyla çok değerli öğrencileriyle bundan sonra da hizmetlerine devam edecek. Mezuniyetinizi tebrik ediyor bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum" dedi.
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazmi İzli de yüksekokulda eğitim ve öğretimin 1998-1999 döneminde başladığını anlattı. İzli, "9 program 1217 öğrenci ile devam ediyor. Toplam 4 bin 564 mezun verdik bu zamana kadar. Ben huzurlarınızda okulumuzun bugünlerimize gelmesinde emeği geçen bütün yöneticilerimize, Orhan Holding Onursal Başkanı Sayın İbrahim Orhan Beyefendiye ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Üniversite yönetiminin belirlediği misyon ve vizyon doğrultusunda sürekli olarak kendini yenileyerek, çağın ve ilgili sektörlerin ihtiyaçlarına cevap veren çalışkan ve değerlerine sahip çıkan öğrenciler yetiştirmeye devam edeceklerini söyleyen Prof. Dr. İzli, konuşmasının sonraki bölümünde ailelere seslendi. İzli, "Çok değerli anne ve babalar, bugün burada hayattaki en değerli varlıklarınız olan evlatlarınızın mezuniyet sevincini yaşamak için toplanmış bulunuyoruz.  2 yıl önce bizlere güvenerek bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız bizim de evlatlarımız oldular. Bugün bez de size onları ülkemizin aydınlık gençleri olarak teslim ediyoruz" dedi.

Prof. Dr. İzli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sevgili mezunlar, sizler bugün üniversite mezunu oluyorsunuz. Açıkçası üniversite ortamında hayatınızın en renkli en eğlenceli bölümünü tamamladınız. Okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken, asıl zorluğu ve bütünlemesi olmayan bir hayat sizleri bekliyor olacaktır. Ve son bir ders olarak, söyleyeceklerimi lütfen sabır ve dikkatle dinleyin: Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin. Değerliliği karşı tarafın bakışlarında ve sözlerinde değil kendi içinizde arayın. Eleştiriye karşı hoşgörülü olun. Her olayda suçlamak yerine sorumluluk alın. Değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Karşınızdakini değil önce kendinizi değiştirmeye çalışın. Anlamanın ve dinlemenin konuşup üste çıkmaktan daha değerli olduğunu unutmayın. Haklı olmak yerine mutlu olmaya çalışın. Alabileceğiniz en büyük intikamın affetmek olduğunu unutmayın. Tek doğrunun sizinki olmadığını, sizden farklı düşüncelerin de olacağını bilin. Önyargılarınız yerine ilkeleriniz ve inançlarınız olsun. Büyüdükçe başınızı yere eğin ve alçakgönüllü olun. Özgüveni yüksek, dünyayla rekabet edebilir bireyler olmanız gerektiği bilinciyle meslek hayatınızda sürekli gelişim içinde olmalısınız. Bilginin eskime hızının çok yüksek, yenilenme hızının ise ondan daha yüksek olduğu bu çağda mesleki gelişmeleri sürekli takip edin. Öğrenmenin hayat boyu olduğunu unutmayın. Ülkemizi, bayrağımızı toprağımızı sevin. Ülkemizin çıkarlarını her daim kendi çıkarlarınızın üstünde tutun. İleriki yıllarda karşılaştığımızda sizleri başarılı meslek sahibi, güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşamlar süren insanlar olarak görmenin gururunu yaşayacağız. Sizleri bugün yuvadan uçururken Allah'a emanet ediyorum, yolunuz bahtınız açık olsun."
Okul 1'incisi Rabia Sezgin de konuşmasında şunları kaydetti: "Kendimi hem gururlu hem hüzünlü hissediyorum ama her son yeni bir başlangıçtır. Üniversite eğitimi dünyaya farklı bir gözle bakmayı ve yenilikçi olmayı öğretti bizlere. Ayrıca bu eğitim sayesinde bizlere yol gösteren hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra belge törenine geçildi. Öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadılar.
Törene U.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bedel, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazmi İzli, U.Ü. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doğan Şenyüz, U.Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Sincik, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Tarım ve Orman Müdürü Kamil Oruç, Yenişehir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ümit Yılgın, öğrenciler ve aileleri katıldılar.







 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.