SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'de istihdama büyük katkı

Merkezi Gebze'de bulunan Murat Kablo, Yenişehir'de yatırım kararı aldı. İşçi müracaatları başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2021 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir'de istihdama büyük katkı

BAŞVURULAR BAŞLADI
Şirket yetkililerini makamında kabul eden Belediye Başkanı Davut Aydın, "Yeni haftaya güzel başladık" dedi. Başkan Aydın, "İnşallah böyle gider. Murat Kablo'nun yer sıkıntısı vardı. Aracı olduk ve bu sorun çözümlendi. Çalışmak isteyenlerin müracaatları da başladı. Daha çok kadınlara yönelik bu iş yerinde çalışmak isteyenler belediye binamızdaki İŞKUR İlçe Temsilciliği'ne başvuruda bulunabilirler. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.


 
FABRİKADA ÜRETİM 1 KASIM'DA BAŞLIYOR
Başta Almanya ve ABD olmak üzere yurtdışına ihracat yaptıklarını belirten Şirket Genel Müdür Yardımcısı Harun Yıldırım, Yenişehir'deki işçilerin oto tesisatı demeti montaj ve üretimini gerçekleştireceğini anlattı. İnsan Kaynakları Müdürü Coşkun Pesener ise ilk etapta 150 işçinin alınacağını, ilave bina inşasından sonra istihdamın 200'e çıkarılacağını ifade etti. Pesener, 1 Kasım'dan itibaren iş başı yapılacağını sözlerine ekledi.



Yenişehir'de üretim kararı alan Murat Kablo, eski bir fabrika binasını kiraladı. Şirket yetkilileri Belediye Başkanı Davut Aydın'ı makamında ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi verdiler.
     Şirketin Genel Müdürü Harun Yıldırım, İnsan Kaynakları Müdürü Coşkun Pesener ve bina sahibi Ali Rıza Sayar'ı makamında kabul eden Belediye B:aşkanı Davut Aydın, ilçedeki istihdama önemli katkısı olacak yatırımın hayırlı olması dileklerini iletti. Başkan Aydın, "Şirket yetkilileri üretim kararı aldıklarını ilettiler, ancak yer sıkıntıları vardı. Biz de girişimlerde bulunduk ve yer sıkıntısını giderdik. Eski Sanayi Çarşısı'ndaki fabrika binasını kiraladılar" dedi.



     Daha çok kadınların çalıştırılacağı iş yerinde çalışmak isteyenlerin tarihi belediye binasındaki İŞKUR Temsilciliği'ne başvuruda bulunabileceklerini söyleyen Başkan Aydın, "İlçemizde istihdamın artması için de gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Bu alanda yerel yönetim olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmek amacındayız. Şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.



     Murat Kablo Genel Müdür Yardımcısı Harun Yıldırım da üretim merkezinde oto tesisat demeti montaj ve üretiminin gerçekleştirileceğini anlattı. Yıldırım Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine ihracat yaptıklarını ifade etti.
     İnsan Kaynakları Müdürü Coşkun Pesener ise üretimin 1 Kasım'dan itibaren başlatılmasının planlandığını açıkladı. Pesener, ilk aşamada 150, ilave binaların inşa edilmesinin ardından istihdamın artırılacağını sözlerine ekledi.
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.