SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'de hasat yeniden başladı

Yenişehir'de 2 hafta önce başlanan ancak yağmur yağışı nedeniyle ara verilen buğday ve arpa hasadına kaldığı yerden tekrar başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2021 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2021 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir'de hasat yeniden başladı



ÖZEL HABER: KAAN KOÇAK
"BİÇERDÖVERLER ÇALIŞMAYA BAŞLADI"

Yenişehir Ovası'nda hasada yağmurlar yüzünden yaklaşık 10 gün ara verildiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, "80 bin dönüm alana ekimi yapılan buğdayların az bir bölümü hasat edilebilmişti. Aniden bastıran yağmurlar yüzünden hasada ara verilmişti. Yağmurların kesilmesi ve toprağın kurumasıyla birlikte biçerdöverler tekrar tarlalara girerek çalışmaya başladı. Yağmurların dinip güneşin açmasıyla hasadın tatlı telaşı da başladı" dedi. 
 
"ÇİFTÇİ DURMAK NEDİR BİLMİYOR"
Geçen yıl kasım ayında ekilen buğday ve arpaların hasadı tamamlanan tarlalar ise hiç boş kalmıyor. Çiftçiler, hasadı yapılmış tarlalara girerek silajlık mısır, taze fasulye, karnabahar, kelem, pırasa, ıspanak ve şalgam ekiyorlar. Çiftçinin hemen hemen her mevsim yapacak işinin olduğuna işaret eden Başkan Aktaş, "Çiftçiye durmak yok. Her mevsimin kendine özgü birtakım kuralları var ve bu kurallar sıkı sıkıya uygulanıyor" diye konuştu.


 
 Yenişehir'de haziran ayının ilk günlerinde başlanan ancak yağmur yağışları nedeniyle durdurulan buğday ve arpa hasadına tekrar başlandı. Yağışların dinip toprağın kurumasıyla birlikte tarlalara giren biçerdöverler aralıksız hasat yapıyor.
     Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, bu arada buğday ve arpa fiyatlarının inişe geçtiğine dikkat çekti. Yurtdışından buğday ve arpa ithal edileceğine yönelik açıklamaların fiyatlara olumsuz yansıdığını ifade eden Aktaş, "Buğday 2 lira 70 kuruştan 2 lira 25 kuruşa, arpa 3 liradan 2 lira 30 kuruşa kadar geriledi. Bu olumsuz gelişmenin ilerleyen günlerde daha da genişlememesini umut ediyoruz" diye konuştu.
     Geçen hafta sonu gerçekleşen yağmur yağışlarının üründe herhangi bir zarara neden olmadığını anlatan Başkan Aktaş, "Yağmur yağışı birkaç gün daha sürseydi biçilmeyi bekleyen buğday ve arpalar önemli ölçüde zarar görebilirdi. Korkulan olmadı" dedi.
     Aktaş, bu yıl Yenişehir Ovası'nda 90 bin dönüm alanda buğday ve arpa yetiştirildiğini sözlerine ekledi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.