SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'de Hasat Şenliği

Yenişehir Terziler Köyü'nde Tarla Günü Hasat Şenliği Programı düzenlendi. Köydeki program köy meydanında konuşmalarla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2021 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2021 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir'de Hasat Şenliği



Özel Haber: Kaan KOÇAK
      Belediye Başkanı Davut Aydın, çiftçilerin kullanımına sunulmak üzere bir toprak analiz cihazı satın alındığını, bu cihaz sayesinde çiftçinin önemli sorununun çözüme kavuşturulduğunu anlattı. 100 bin liraya mal olan cihazla tarlalardan alınan toprak numunelerinin analizinin yapılacağını belirten Başkan Aydın, İlçemiz çiftçisine hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.



     İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygün ise yerli tohum kullanmanın önemine dikkat çekti. Yerli tohum üretiminde son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarla önemli mesafeler katedildiğini belirten Aygün, "Her şeyde olduğu gibi ülke olarak kendi tohumu çeşitlerimizi üretmek zorundayız. Bugün bine yakın çeşidimiz var. 2004 yılından itibaren çok miktarda yerli çeşit geliştirilerek çiftçimizin kullanımına sunuldu. Yerli çeşitlerimizin rahatlıkla ülkemizin ihtiyacını karşılar. Yerli imkânlarla kaliteli tohumlar yetiştiriyoruz" dedi.



     Konuşmaların ardından Yenişehir Belediyesi tarafından satın alınan toprak analiz cihazının tanıtımı yapıldı ve 3 çeşit buğdayın deneme ekimlerinin gerçekleştirildiği arazilere geçildi.
Etkinliğe Başkan Aydın ve Tarım ve Orman İl Müdürü Aygün'ün yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Yenişehir Tarım Müdürü Kâmil Oruç, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, MHP İlçe Başkanı Arif Eren, Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna ve çiftçiler katıldı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.