SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR'DE HASAT BAŞLADI

Yenişehir Ovası'nda geçen yıl ekim ve kasım aylarında ekilen buğdayların hasadında yüzde 25 oranında verim düşüklüğü görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2022 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2022 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR'DE HASAT BAŞLADI

"VERİM YÜZDE 25 AZALDI"
Yenişehir'de yağmurlar nedeniyle geç başlayan hasatta elde edilen ürünlerde geçen yıla göre yüzde 25 verim düşüklüğü görüldü. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, 1 dönümden ancak 250 ile 500 kilo arasında değişen verim alınabildiğini belirtti.
 
"TMO MERKEZ KURDU"
Geçen aydan itibaren Toprak Mahsulleri Ofisi'nin geçici alım merkezi kurması için girişimlerde bulunduklarını söyleyen Başkan Aktaş, "Ofis, alımlara bugün (Pazartesi) başlıyor. Biber Pazarı'nda alım merkezi kuruldu" diye konuştu.

 
"BİÇİM ÜCRETİ 150 TL"
Buğday ve arpa ürünlerinin biçim ve balyalama ücretlerinin de muhtarlarla düzenledikleri toplantıda belirlendiğini anlatan Aktaş, "1 dönümün biçim ücreti 150 TL, 22 kiloluk bir balya hazırlanması ücreti ise 10 TL olarak belirlendi" dedi.
 

 
Yenişehir Ziraat Odası ve Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş, buğday ve arpa biçim ücretleriyle balya hazırlama ücretlerinin muhtarlarla düzenlenen toplantıda belirlendiğini, bugünden itibaren ise Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ilçede alımlara başlayacağını söyledi.

"BİÇİM 150, BALYA 10 TL"
Ziraat Odası'nda muhtarlarla bir araya gelindiğini ifade eden Aktaş, "Muhtarlarımızla birlikte yapmış olduğumuz toplantıda ilçemiz köylerinde hasat yapılacak olan arpa buğday biçim fiyatı ve balya fiyatının ne kadar olacağının kararı verildi. 1 dönüm arazinin biçim bedeli 150 TL, 22 kiloluk bir balyanın hazırlanmasının bedeli ise 10 TL olarak belirlendi" diye konuştu.
Aktaş, biçim ve balyalama çalışmasında herhangi bir yanlışlık ya da kusur olması durumunda şikâyetlerin Ziraat Odası'na ya da Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirilmesini istedi.


BUĞDAYDA VERİM DÜŞÜKLÜĞÜ
Yağmurların yetersizliği nedeniyle verim düşüklüklerinin görüldüğünü anlatan Başkan Aktaş, ilk yapılan hasatlarda yüzde 25'e kadar verim düşüklüğünün tespit edildiğini vurguladı. Aktaş, "Birkaç gündür yapılan ilk hasatlarda 1 dönümden 250 kilo ile 500 kilo arasında verim alınabildi" diye konuştu.
 


 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.