SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR'DE GÖZLER BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE

Yenişehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Davut Aydın başkanlığında tek gündem maddesiyle toplandı. Çiçeközü, Demirboğa, Orhaniye, Karasıl ve Karaköy mahallelerinde 442/3367 Sayılı Köy Kanununa göre Onaylı Köy Yerleşim Planlarının, Kırsal Yerleşim Alanı kapsamına alınması oybirliğiyle kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2021 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR'DE GÖZLER BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE

ÖZEL HABER:ERTAN ADANA

"İMAR BAŞVURULARINDAKİ

SIKINTILAR GİDERİLECEK"

Yenişehir Belediye Meclisi'nin önceki toplantısında, Çiçeközü, Demirboğa, Orhaniye, Karasıl ve Karaköy mahallelerinde 442/3367 Sayılı Köy Kanununa göre Onaylı Köy Yerleşim Planlarının, Kırsal Yerleşim Alanı kapsamına alınması konusu İmar Komisyonu'na sevk edilmişti. Yapılan son toplantıda, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilerin sözcüleri yaptıkları açıklamalarda, konuyu incelediklerini ve vatandaşın lehine bir gelişme olarak değerlendirdiklerini ifade ettiler. Ardından, İmar Komisyonu'nda görüşülüp Meclis'e getirilen gündem maddesi oylandı. Oylama sonucunda gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. 

"BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE 
GÖRÜŞÜLÜP OYLANACAK"


Sorunun 90'lı yıllara kadar uzandığını belirten Belediye Başkanı Davut Aydın, gündem maddesinin onaylanmasının vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini sağlayacağını açıkladı. Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki toplantıda konunun gündeme alınacağını söyleyen Başkan Aydın, "11 Mart'ta Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı var. Bu toplantıda, bugün aldığımız bu karar gündeme gelecek ve oylanacak. Büyükşehir Belediye Meclisi'nden de onay alınmasıyla birlikte söz konusu köylerdeki imar uygulamalarında karşılaşılan sıkıntılar da ortadan kaldırılmış olacak. Böylece vatandaşımızın mağduriyetini sona erdirmiş olacağız" dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.