SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR'DE ÇİFTÇİ YAĞIŞ BEKLİYOR

Geçen sonbahardan bu yana neredeyse kurak bir dönemin yaşandığı Yenişehir Ovası'nda çiftçilerin yağış beklentisi sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR'DE ÇİFTÇİ  YAĞIŞ BEKLİYOR

VERİM DÜŞÜŞÜ GÖRÜLEBİLİR
Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, "Önümüzdeki 2-3 ay çok kritik. İlkbahar yağmurlarının mevsim normalleri düzeyinde yağmasını bekliyoruz. Aksi halde ürünlerde verim ve kalite düşüklüğü kaçınılmaz bir noktaya gelecek" dedi.
 
"KURAKLIK TEHLİKESİ KAPIDA"
Geçen sonbahar aylarındaki yetersiz yağışlar yüzünden çiftçilerin kara kara düşünmeye başladığını belirten Aktaş, "Baraj ve göletlerle yeraltı sularının beslenmesi için öncelikle kar yağmasını bekliyoruz. Yoksa kuraklık kapımızı çalabilir" diye konuştu.
 
""ÇİFTÇİYİ YAĞIŞLAR KURTARACAK"
Sulanabilir bölgelerdeki arazilere Boğazköy Barajı ile Yeraltı Sulama Projesi'nden su götürüldüğünü anlatan Aktaş, "Diğer bölgelerdeki çiftçilerin tek kurtarıcısı kar ve yağmur oluyor. Bu bölgelerdeki koşullar yağışların ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor" dedi.
 
"SICAK HAVALAR DA ETKİLİ"
Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının da özellikle buğday ekili arazileri olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Aktaş, "Sıcağın etkisiyle buğdaylar erken büyürse ilkbahar soğuklarından etkilenir. Meyveler de çiçek açarsa don olayına yakalanabilir" diye konuştu.
 
Aktaş, Yenişehir'de çiftçilerin mevsim normallerinde yağmur ve kar yağışı beklediklerini vurguladı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.