SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'de bin 60 ton patates dağıtımı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından çiftçinin pazar bulamadığı patates ve soğanlar satın alınıp vatandaşlara dağıtılıyor. Bu uygulama kapsamında Yenişehir'e de 1 TIR dolusu patates gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2021 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir'de bin 60 ton patates dağıtımı yapıldı

"BİN 60 TON PATATES
TESLİM EDİLDİ"

Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordine ettiği dağıtım çalışmalarının tamamlandığını belirten Yenişehir Ziraat Odası ve Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş, " Bin 60 ton patatesin dağıtımında, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım almakta olan ihtiyaç sahiplerinin bulunduğu liste dikkate alındı. Çuvallar kamyonetlerle vatandaşlarımızın evlerine kadar götürüldü. Sonraki günlerde ise ilçeye teslim edilecek olan soğanları vatandaşlarımıza ulaştıracak" diye konuştu.


"BU UYGULAMANIN
SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ"

Yenişehir Ziraat Odası ve Bursa Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan uygulamayı desteklediklerini ifade etti. Bursa çiftçisinin her sezon farklı ürünlerde pazar sorunu yaşadığına dikkat çeken Aktaş, "Sözgelimi 2019 yılında karpuz, geçen yıl da salçalık biber çiftçinin elinde kalmıştı. Bu sezon, önümüzdeki aylarda başlayacak olan hasatla birlikte bazı ürünlerde pazar sorunu yaşanabilir. Bu durumda yine TMO'nun devreye girmesini bekliyoruz" dedi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.