SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR’DE 4 BİN ADET CEVİZ FİDANI DAĞITILDI

Koronavirüs salgını nedeniyle Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı etkinliklerinin yapılamadığı Yenişehir'de vatandaşlara ücretsiz ceviz fidanı dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2021 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2021 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR’DE 4 BİN ADET CEVİZ FİDANI DAĞITILDI


Özel Haber: Ebru ERGÜL

Fidan dağıtımının yapılacağı Orman İşletme Şefliği'nin bahçesine toplanan Yenişehirlilere, 4 bin adet ceviz, fidanını kısa sürede tükettiler. Yarhisar Orman İşletme Şefi Mehmet Kökçıkaran, Yenişehirlilerin ağaç ve çiçek yetiştirmeye karşı duydukları ilgi ve merakın bilindiğini belirterek, "Yenişehirlilerin ağaç ve çiçek sevgisi karşısında etkilenmemek mümkün değil. Burada yediden yetmişe herkeste bu ilgi ve merak var" dedi. Kökçıkaran, fidanların evlerin bahçelerine ve tarla kıyılarına dikilebileceğini kaydetti.
Yenişehir Yarhisar Orman İşletme Şefliği tarafından ilçenin Mahmudiye, Gökçesu, Eğerce, Toprakdere ve Papatya köylerinde toplam 60 hektarlık orman alanındaki yaşlı ağaçlar kesilip yerlerine yeni fidanlar dikildi.



Ormanların gençleştirilmesi çalışması kapsamındaki çalışmalarda içi çürüyüp devrilen ve idari ömrünü tamamlamış ormanlar tespit ediliyor. Ardından 60 ile 80 arası yaşlardaki bu ağaçlar orman alanından uzaklaştırılıp yerine yeni fidanların dikimi yapılıyor.
Ayrıca Yenişehir ve Yarhisar Orman İşletme Şefliklerinin sınırları içinde kalan 16 köye Özellikli Alan Ağaçlandırmaları kapsamında toplam bin 400 adet maviservi, erguvan, çınar, ıhlamur, fıstıkçamı, huşağacı, dişbudak türlerindeki ağaç fidanları verildi. Bu ağaç fidanları köylerin meydanlarına dikilecek.










 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.